Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Απέναντι σε ευθεία πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο


Απέναντι- «σχεδόν σε ευθεία»- από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο βρισκόταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας τη στιγμή που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου του με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού.

Μάλιστα, «αν ο κατηγορούμενος δεν έριχνε προς τη μεριά των νεαρών δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα». Η επιστημονική εκτίμηση που κατέθεσε χθες ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, η δίκη του οποίου άρχισε χθες από μηδενική βάση ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας.

«Το μόνο που εκφράζω είναι η λύπη μου για ό,τι συνέβη, γιατί έχω και εγώ παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να το διορθώσω. Δεν είχα σκοπό να πλήξω κανέναν. Ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή», ισχυρίστηκε ο Επ. Κορκονέας, ο οποίος με άδεια των γιατρών του ψυχιατρείου των φυλακών του Κορυδαλλού πήγε στο ......δικαστήριο. Στη διάγνωσή τους επισημαίνουν ότι συνεχίζει μεν την αγωγή μετά το πρόσφατο καταθλιπτικό επεισόδιο, αλλά λόγω ύφεσης των συμπτωμάτων που εμφανίζει μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

«Λυπάμαι για το γεγονός. Δεν είχα συμμετοχή και θα αποδειχθεί στη διαδικασία», υποστήριξε από την πλευρά του ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μερικά βήματα πιο πίσω παρακολουθούν τους κατηγορούμενους η μητέρα και η αδερφή του θύματος, αλλά και ο πατέρας του, ο οποίος για πρώτη φορά χθες δήλωσε και αυτός παράσταση πολιτικής αγωγής για την τιμωρία των υπευθύνων για τη δολοφονία του παιδιού του.

Δεν κατέθεσε η μητέρα
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η μητέρα του Αλέξη, κ. Τζίνα Τσαλικιάν, επικαλέστηκε αιφνιδιαστική αδιαθεσία που δεν της επέτρεψε να καταθέσει αμέσως μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση των δικαστών να... αποκλείσουν περίπου 25 μάρτυρες που είχε προτείνει η οικογένεια του θύματος, με το σκεπτικό ότι ο σχετικός κατάλογος θα έπρεπε εγκαίρως να είχε εκ νέου γνωστοποιηθεί στην υπεράσπιση, αν και υπήρχε η «δικονομική ρήτρα» ότι ισχύει και ύστερα από αναβολή της δίκης.

Ο «αποκλεισμός» των μαρτύρων, όπως εκτιμάται, φόρτισε συναισθηματικά τη μητέρα του 15χρονου αγοριού, ενώ το σχετικό αίτημα θα επαναδιατυπωθεί αύριο κιόλας από τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής κ. Χρ. Μυλωνόπουλο, καθώς θεωρούνται αναγκαίοι για τη «δίκαιη κρίση του δικαστηρίου».

Από την πλευρά του ο κ. Λευκίδης συνθέτοντας τα αντικειμενικά ευρήματα που συνέλεξε από τη νεκροψία στο άψυχο κορμί του Αλέξη, αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία στο «σκηνικό του εγκλήματος» το πρωινό της 21ης Δεκεμβρίου 2008, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η σφαίρα εποστρακίστηκε, αλλά αν ο κατηγορούμενος δεν έριχνε προς τη μεριά των νεαρών δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Η τοποθέτησή του- όπως παρατήρησαν παράγοντες της δίκης- έπληξε την «καρδιά» του υπερασπιστικού ισχυρισμού του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος, διά του συνηγόρου του κ. Αλέξη Κούγια, επανέλαβε την αρχική του θέση ότι «πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα και άλλη μία φορά την ώρα που έβαζε το όπλο στη θήκη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου