Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Δεν μαζεύουν τα χρήματα και βάζουνε εμάς να μαζεύουμε αποδείξεις. Στο 50% οι εισπράξεις της εφορίας της Άμφισσας.

Από την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/isolog/PDFisolog/1.3.pdf

Επί του Απολογισμού των εσόδων και εξόδων του Κράτους έτους 2008 και του Γενικού Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 περ. ε΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 79 παρ. 7 του Συντάγματος

ΕΣΟΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008 ΑΝΑ ΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ(βλέπε στον ... πίνακα για Άμφισσα)

Δηλαδή η ΔΟΥ Άμφισσας δε μάζεψε ούτε τα μισά από τα έσοδα του 2008. Και χοντρικά οι μισοί από μας που έχουμε συναλλαγές με τη συγκεκριμένη ΔΥΟ, δεν έδωσαν για το 2008 δεκάρα τσακιστή στο κράτος. Δεν πειράζει, οι υπόλοιπου που δεν μας παίρνει να τη σκαπουλάρουμε θα τσοντάρουμε και γι’ αυτούς με τα νέα φορολογικά μέτρα του Παπακωνσταντίνου. Είμαστε μεγαλόψυχοι και ανοιχτοχέρηδες.

Και μία εικόνα για τη Ν.Α. Φωκίδας από ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/SPNA.pdf


Για το 2008 το ισοζύγιο βγαίνει θετικό, αλλά για το 2009 και χωρίς να έχει κλείσει ακόμα το έτος, το έλλειμμα τραβάει την ανηφόρα. Και τα έσοδα μειωμένα και τα έξοδα υπερδιπλασιασμένα. Μπορεί να οφείλεται σε πληρωμές και μελέτες για έργα στο νομό που έπρεπε να εξοφληθούν φέτος. Αλλά αυτά θα έπρεπε να μας τα ανακοινώνει η ίδια η νομαρχία. Να δημοσιοποιεί απολογισμούς, ισολογισμούς και προϋπολογισμούς αναλυτικά και τεκμηριωμένα στο διαδίκτυο. Έτσι ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες και να μη χρειάζεται να μυρίζουν τα νύχια τους από που έρχονται και που πάνε τα λεφτά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου