Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

O Δημήτρης Νανόπουλος επίτιμος δημότης Δελφών

Σε μία ζεστή τελετή που έγινε στο Δημαρχείο Δελφών την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Δελφών και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο των Αμφικτυόνων σε αναγνώριση της προσφοράς του, τόσο στους Δελφούς όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του Δημήτρη Νανόπουλου να μεταφέρει την γνώση και την πνευματική εγρήγορση σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα βασιζόμενος στις αξίες που το Δελφικό Ιδεώδες φωταγωγεί αιώνες τώρα. Τόνισε δε με ιδιαίτερη χαρά ότι η αίθουσα του Δημαρχείου όπου τιμάται πια ο Ακαδημαϊκός, υπήρξε και χώρος στον οποίο ο ίδιος δίδαξε και μάλιστα με τρόπο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
O καθηγητής του Παν/μίου Αιγαίου Ιωάννης Λυριτζής, παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Νανόπουλου και προσπάθησε να αναδείξει τα χρόνια επιστημονικών δράσεων, ερευνών και θεωριών που έχουν αναδείξει τον τελευταίο σε πρωτοποριακή μορφή της παγκόσμια κοινότητας της Φυσικής. Η πρόεδρος του Δ.Σ. Δελφών Χρύσα Σεγκούνη ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που κήρυττε τον Δημήτρη Νανόπουλο σε Επίτιμο Δημότη.
Τον λόγο, αμέσως μετά την βράβευσή του, έλαβε ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κοινωνία των Δελφών για την μεγάλη τιμή που του κάνουν, δήλωσε ότι αυτή η τιμή πολλαπλασιάζεται και αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος από την ιστορία του τόπου, που επιβάλλει σε κάθε κομμάτι του να εργάζεται για το καλό και την ανάπτυξή του με κάθε θετική ενέργεια. «Θα δώσω όσα καλύτερα μπορώ για να προσφέρω στους Δελφούς και σε αυτό που εκπροσωπούν ανά τον κόσμο» δήλωσε ο Δημήτρης Νανόπουλος πριν μιλήσει με τα μέλη του Δ.Σ., πολίτες και φίλους που είχαν γεμίσει την αίθουσα, μεταξύ των οποίων ο τ. Βουλυτής Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλάιος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης και η καθηγήτρια Μαρία Τζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου