Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Γερμανία: Προς πώληση εμβόλια Η1Ν1 καθώς οι πολίτες δεν έδειξαν ενδιαφέρον

Τελειώνει η "πανδημία" και αρχίζουν να ξεστοκάρουν.

Η Γερμανία σκοπεύει να πουλήσει σε άλλες χώρες τις δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 που παραμένουν αχρησιμοποίητες λόγω του μικρού αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσέλθει για να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φίλιπ Ρέσλερ, από την ημέρα που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στη Γερμανία, μόνο το 15% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 5% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί.

Για το λόγο αυτό οι αρχές των κρατιδίων ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να... ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να τους πουλήσει τα πλεονάζοντα εμβόλια.

Προς πώληση θα προωθηθούν περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, πρόσθεσε ο Ρέσλερ, υπενθυμίζοντας ότι κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ουκρανία, προσπαθούν να αυξήσουν τις προμήθειές τους.

Στα τέλη Νοεμβρίου τα κρατίδια έλαβαν περίπου 9,6 εκατομμύρια εμβόλια, από τα συνολικά 50 εκατομμύρια που θα παραδοθούν στις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2010. Όμως, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Westfalen-Blatt, μέχρι σήμερα σε όλη τη Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν εμβολιαστεί μόνο 4-5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περίπου 190.000 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 και από την ασθένεια αυτή έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι που, στη μεγάλη πλειοψηφία τους (85%) έπασχαν ήδη από άλλα βαριά νοσήματα.

2 σχόλια:

  1. Γνώμη μου είναι πως πίσω από τη γρίπη των χοίρων είναι κάποια ή κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες που θέλουν να βγάλουν πολύ χρήμα από τα εμβόλια. Για μία ακόμα φορά είναι προκλητική η άποψή μου, όμως πιστεύω ότι έχω δίκιο. Γρίπες υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν έκανα το εμβόλιο και δεν πρόκειται να το κάνω. Κάποιοι γιατροί ονομάζουν την κοινή γρίπη ως γρίπη των χοίρων, γνωστή ως Η1Ν1, με αποτέλεσμα την πρόκληση πανικού. Όσοι πέθαναν από τη γρίπη ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, π.χ. υπερβολικά παχύσαρκα άτομα (άνω των 200 κιλών), καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και γενικότερα ασθενείς με προχωρημένο στάδιο της ασθένειάς τους. Ίσως πρόκειται για κάποιο παιχνίδι στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

    Αφού βρέθηκε τόσο γρήγορα το εμβόλιο της γρίπης, γιατί δεν ανακαλύπτουν και το εμβόλιο για τον καρκίνο; Μήπως επειδή θα χάσουν χρήμα οι γιατροί, τα ερευνητικά κέντρα, οι φαρμακοβιομηχανίες και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ιατρικού, νοσοκομειακού και παραϊατρικού συστήματος (ή κυκλώματος) που υπάρχει σε όλες τις χώρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα είναι γενικά πολύ ευαίσθητο, άπταιται της δημόσιας υγείας και θέλει προσοχή όταν εκφέρουμε άποψη ή μεταφέρουμε λόγια άλλων. εδώ σφάζονται μεταξύ τους οι ειδικοί υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης.

    φαίνεται πάντως και τώρα που βαδίζουμε σε περίοδο έξαρσης, τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις της να είναι ήπιας μορφής. θα είχε όμως ενδιαφέρον να δινόταν στη δημοσιότητα ο αριθμός των νεκρών από τις άλλες μορφές γρίπης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι, σε βάθος χρόνου 4-5 ετών και με την ίδια μεθοδολογία μέτρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή