Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στατιστικά Iteanet, ακόμα ένα μεγάλο άλμα

Και το Νοέμβριο συνεχίστηκε η άνοδος της επισκεψιμότητας του Iteanet, κατοχυρώνοντας μας για ακόμα ένα μήνα και με μεγάλη απόσταση από την επόμενη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Σε επίπεδο εξαμήνου από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο Ξεπεράσαμε τις 100.000 επισκέψεις (104,074 για την ακρίβεια) γεγονός που μας χαροποιεί πάρα πολύ. Απευθυνόμαστε σε μία πόλη 5000 κατοίκων και σε ένα Νομό 35000 κατοίκων γεγονός που δείχνει ότι οι επισκέψεις αναλογικά μας δίνουν ένα τεράστιο ποσοστό. Στο εξάμηνο είχαμε 49.173 επισκέπτες οι οποίοι αντιστοιχούν σε 23.686 μοναδικούς ... επισκέπτες.
Για τον μήνα Νοέμβριο υπήρξε αύξηση στους επισκέπτες, παρότι ο Οκτώβριος είχε μεγάλη αύξηση λόγω των εκλογών.
Μας επισκέφτηκαν 10.173 επισκέπτες απο 9.621 τον Οκτώβρη δηλαδή αύξηση 5% ενώ οι σελίδες που διαβάστηκαν είναι 22.664 από 21.532 τον Οκτώβριο.
Ένας νέος τρόπος ενημέρωσης έχει κατακτήσει τους Πολίτες της Φωκίδας και αυτός είναι η ενημέρωση μέσα από τα blogs και ιδιαίτερα το Iteanet.
Καλή συνέχεια ευχόμαστε σε όλα τα blogs και καλή δύναμη να έχουμε να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να συζητάμε.

16 σχόλια:

  1. na prosexeis to bounce rate einai 60% sxedon ton noembrio kai 64% to examino. Einai thema axiopistias kai thematologias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5000 δεν είναι ο πλυθησμός της Ιτέας, αλλά περίπου το διπλάσιο, για πραγματικά νούμερα αν μιλάμε.Αυτό πάντως δεν αλλάζει την σημαντικότητα που έχει η επισκεψιμότητά σας την οποία και αξίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία είναι τα νούμερα ο καθένας τα διαβάζει όπως θέλει.
    Θα συμφωνήσω καταρχάς με τον φίλο που διαφώνησε για τον πληθυσμό της Ιτέας, απλά οι πληθυσμοί που χρησιμοποιήσαμε για την Ιτέα και την Φωκίδα είναι από την απογραφή του 2001 και προφανώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε.
    Όσο για τον πρώτο φίλο που τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές στο Bounce rate και όχι η αύξηση των χρηστών , η παραμονή στην ιστοσελίδα κλπ του ανακοινώνω ότι την μεγαλύτερη τιμή σε αυτό το μέγεθος που τον ενδιαφέρει την είχαμε τον Δεκαπενταύγουστο που είχαμε ελάχιστους επισκέπτες.
    Θέλω να μου πει τι σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to bounce rate deixnei to pososto ton episkepseon poy episkeptontai mono mia selida. diladi to protoselido kyrios. an exeis sto examino 64% simainei pos 6 stoys 10 xristes sou apla bainoyn rixnoyn mia matia kai feygoyn. Den diavazoun kanena arthro soy. Stis giortes logiko einai na einai anevasmeno giati den to ananeoneis syxna giati eisai kai esi se diakopes. Epeidi loipon den stirizesai sti diafimisi alla se ayta poy grafeis, apla soy leo pos 6 stoys 10 diavazoyn 1 mono arthro apo ayta pooy anartas. Isos to protoselido ara kanena. Ara mallon bainoyn kata lathos, isos apo tin anazitisi tot google sta istologia poy se vgazei proto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώπα μάθαμε και το bounce rate τώρα. Εύγε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι κρίμα κάποια σχόλια να καθοδηγούνται από μια αρνητική διάθεση προς την ιστοσελίδα μας.

    Ο πρώτος ανώνυμος συμπεριφέρεται λες και ...του φάγαμε το αλεύρι και αφού παρακάμπτει όλα τα στοιχεία που αφορούν την αναγνωσιμότητα μας, σταματάει στο "bounce rate" που του φαίνεται βολικό για να κάνει αρνητικά σχόλια για την αξιοπιστία και την θεματολογία μας.

    Φίλε αν είσαι ενημερωμένος πρέπει να το αποδεικνύεις στην πράξη, από τον τρόπο που γράφεις όμως φαίνεται να κάνεις λάθος στον τρόπο που αξιολογείς τα στοιχεία που δώσαμε στην δημοσιότητα.

    Στο διαδίκτυο δεν μπαίνεις σε μια ιστοσελίδα με τον ίδιο τρόπο που αγοράζεις μια εφημερίδα, περιπλανιέσαι αναζητάς και τελικά καταλήγεις κάπου. Αυτού του είδους η αναγνωσιμότητα υπάρχει σε όλες τις σελίδες.

    Το Iteanet με τις πάνω από χίλιες αναρτήσεις του για θέματα που αφορούν την περιοχή και με την πρώτη θέση της αναγνωσιμότητας στον Νομό είναι φυσικό να εμφανίζεται στις αναζητήσεις του google για θέματα που αφορούν την περιοχή. Η πρώτη σε αναγνωσιμότητα σελίδα μαζεύει και τις περισσότερες επισκέψεις.

    Μπορεί να ήθελες να μην κάνουμε αναρτήσεις και να μην μας βρίσκει κανένας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει.

    Η Φωκίδα έχει ξεφύγει πλέον από την ελεγχόμενη ενημέρωση όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ανεβήκαμε βήμα βήμα με τον δύσκολο τρόπο στην κορυφή της αναγνωσιμότητας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα τρικ που χρησιμοποιούν άλλοι. Αυτό μπορείτε να το δείτε από τα στατιστικά μας που δημοσιεύουμε κάθε μήνα.

    Χρησιμοποιήσαμε τον δρόμο που άνοιξαν τα blogs για να μπορέσει να υπάρξει αμφίδρομη ενημέρωση των πολιτών παρακάμπτοντας τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κυριαρχούσαν στον χώρο.

    Ας έρθουμε τώρα στα επιχειρήματά σου.
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας έρθουμε τώρα στα επιχειρήματά σου.

    Για το επιχείρημα ότι όποιος μπαίνει σε μια μόνο σελίδα δεν διαβάζει τελικά καμιά, το ξέρεις και εσύ ότι είναι αυθαίρετο και ότι παραγνωρίζει δύο γεγονότα, το πρώτο ότι υπάρχουν αυτοί που από την αναζήτηση στο gοogle βρίσκουν αυτό που θέλουν στην ιστοσελίδα μας,(που δεν είναι η αρχική) και δεν χρειάζεται να προχωρήσουν περισσότερο. Ένα δεύτερο θέμα είναι και από το γεγονός ότι η οι σελίδες του google έχουν αναγνώστες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν μόνο τα άρθρα τα οποία θέλουν. Όποιοι μπαίνουν με αυτόν τον τρόπο ή από το facebook και το twitter και μας χρησιμοποιούν χωρίς να περιηγηθούν περισσότερο στην ιστοσελίδα μας εσύ θεωρείς ότι δεν μας διαβάζουν καθόλου.

    Στο κάτω κάτω και αυτά που γράφεις αν ήτανε σωστά και πάλι θα είχες άδικο γιατί παραγνωρίζεις το γεγονός ότι τα μεγέθη είναι διαφορετικά όταν έχουμε να κάνουμε με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, εκεί ο αναγνώστης αναζητά συγκεκριμένες πληροφορίες και επισκέπτεται διάφορες σελίδες. Σιγά σιγά αυξάνονται οι αναγνώστες που πιο τακτικά επισκέπτονται την σελίδα και τελικά κάποιοι γίνονται μόνιμοι αναγνώστες. αυτό συμβαίνει με μας.

    Θα μας προκαλούσε ανησυχία αν δεν μας επισκεπτόντουσαν και όχι επειδή μας επισκέπτονται.

    Αν μπαίνουν σε μία ιστοσελίδα 1000 και είναι μόνιμοι 400 δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει όταν συγκρίνεται με κάποια σελίδα που την επισκέπτονται 200 και έχει μόνιμους αναγνώστες 150.
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε την ανάρτηση του in.gr για την αναγνωσιμότητά του εκεί αναφέρει

    Με 8% αύξηση των μοναδικών επισκεπτών έκλεισε ο μήνας Μάϊος για το in.gr σε σχέση με τον Απρίλιο. 2.410.462 διαφορετικοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στο in.gr, ενώ ο μέσος χρήστης αναζήτησε 5,8 σελίδες ανά επίσκεψη.
    Επισκέπτες και μέσο όρων σελίδων αναφέρει μόνο.
    Εμείς τα αναφέρουμε όλα.
    Κάντε την σύγκριση με τον πληθυσμό που απευθυνόμαστε και θα συμφωνήσετε ότι η αναγνωσιμότητα είναι πολύ υψηλή.

    Το ξέρουμε ότι υπάρχουν εργαλεία που μπορείς εύκολα να αλλάζεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω το "bounce rate" , μπορείς μάλιστα να τα βρεις πολύ εύκολα με μία αναζήτηση στο google αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Δεν πουλάμε κανένα προϊόν ούτε είμαστε εταιρείες που θέλουν να προσεγγίσουν διαφημιστές, για να πέσουμε σε αυτά τα κόλπα που έχουν πέσει διάφοροι άλλοι που ξέρουμε.

    Είμαστε Bloggers και συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια αυτό που ξεκινήσαμε.
    Ευχαριστούμε τους αναγνώστες που με την κριτική τους και τις απόψεις τους μας κάνουν όλους πιο σοφούς.
    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για άλλη μια φορά κάποιος πειράχτηκε απ' το Iteanet, με τη διαφορά ότι δεν πειράχτηκε από κάποιο συγκεκριμένο θέμα, αλλά από την ίδια την ύπαρξη του Iteanet!!!
    Ήμαρτον ρε παιδιά, καρφώνεστε!!
    Να σημειώσω ότι δεν συμφωνώ πάντα με τη θεματολογία, το ύφος και σίγουρα δεν συμφωνώ με την πολιτική τοποθέτηση του Iteanet, αλλά γεγονός είναι ότι σε πολλά θέματά του χτυπάει διάνα, κι αυτό φαίνεται από το πως μυγιάζονται αυτοί που έχουν τη μύγα.
    Έχουν μάθει βλέπεις να τα έχουν όλα υπό έλεγχο και να τους εκθειάζουν όλοι, γι' αυτό και αντιδρούν κάπως σπασμωδικά απέναντι σ' ένα μέσο που δεν ελέγχουν.
    Μόνο και μόνο επειδή χαλάς τη σούπα Iteanet, 'σε πάω' όπως θα 'λεγε κι ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. file eimai o protos anagnostis kai epeidi eimai kai pliroforikarios, sou leo ton deikti pou exei megali simasia gia mia selida pou skopo exei na enimeronei. Kai oxi na kanei diafimisi. exeis meso oro 2 pages view kai bounce rate 64%, kai den se anysixei!!!!
    Emena tha me anisixouse.
    To 64% ton xriston sou diavazei mia selida
    kai to 100% dyo selides.
    kai exeis 48% neous xristes?
    Apla file mou vgaineis psila sto google. An thes ftiaxe istoselida kai grapse ta idia. Tha katalaveis ti diafora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν καταλαβαίνω φίλε μου το πρόβλημά σου. Σε πειράζει που μας βγάζει ψηλά στις αναζητήσεις του το COOGLE, ποιόν άλλον να βγάλει δηλαδή, δεν το καταλαβαίνω καλά αυτό που γράφεις.

    Αν σε ικανοποιεί πάντως σου λέω ότι στο alexa το ίδιο στατιστικό μέγεθος το bounce μας δίνει μέσο όρο τριών μηνών 47,9 .
    Διάλεξε και πάρε.
    Οι μετρήσεις που κάνουν οι εταιρίες εξυπηρετούν τις δικές τους ανάγκες και δεν ξέρουμε τις ρυθμίσεις στις οποίες υπακούν.
    Αν θέλεις ψάξε στην wikipedia για να δεις τις γράφει για τις ενημερωτικές ιστοσελίδες και το bounce που σε ενδιαφέρει τόσο για να δεις ότι δεν σου έγραψα τυχαία όσα έγραψα στην τελευταία μου τοποθέτηση.
    Θέλεις να μην μπαίνει κανένας άγνωστος στην ιστοσελίδας μας , και να είναι το μέγεθος μηδέν θέλεις να μπαίνουν μόνο γνωστοί; αυτό είναι το πρόβλημά σου;
    Κατάλαβε ένα απλά πράγμα με το ίδιο μέγεθος επί 14 μήνες αυξάνονται οι επισκέψεις μας και οι μόνιμοι αναγνώστες μας.
    Δες την σταθερότητα στην ανάπτυξη και την συνεχή άνοδο.
    Όταν μια σελίδα αναπτύσσεται το μέγεθος αυτό που σε απασχολεί γίνεται δευτερεύον.
    Αν θέλεις μέσω του αlexa μπορείς να ψάξεις ένα σωρό ιστοσελίδες και να βρεις πολλές με μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από την δική μας που έχουν πολύ μεγαλύτερο bounce. και πολύ περισσότερες με μικρότερο bounce και χαμηλότερη αναγνωσιμότητα.
    Το να λες ότι κανένας δεν διαβάζει την σελίδα , αλλά μπήκαν κάποιοι τυχαία σε αυτήν και ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας βάζει την δική σου αξιοπιστία σε ερωτηματικό.
    Δεν μας πολύ απασχολούν αυτά τα θέματα, δεν θέλουμε να βγάλουμε χρήματα από αυτήν την προσπάθεια, γιατί ξέρουμε ότι δεν γίνεται με την νόμιμη οδό να βγουν χρήματα και εμείς δεν είμαστε υπέρ του παρανόμου και της διαπλοκής.
    Κάνουμε το κέφι μας και χαιρόμαστε που είμαστε πολλοί στην παρέα, αυτό ας το χαρούμε όλοι μαζί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα αγαπητοί φίλοι!

    Φίλε iteanet και φίλε ανώνυμε με τις γνώσεις Πληροφορικής δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, απλά για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη και για να μην αναλώνετε χρόνο σε αναλύσεις αφού αυτές τις κάνουν άλλοι για σας έχουμε και λέμε: Το Bounce rate είναι σίγουρα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μέτρησης του διαγράμματος της επισκεψιμότητας ενός site με μία σημαντική διαφορά: Πρέπει να λογίζονται και να λαμβάνονται υπ' όψιν και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μέτρησης της επισκεψιμότητας συνδυαστικά, για να μπορείς να παίρνεις ασφαλείς μετρήσεις (Unique visitors, visits, pageviews, Time on Site, refferers, search engines, new visitors κ.λπ). Η πιο έγκυρη Παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και μετρήσεων alexa.com αυτό ακριβώς κάνει. Μετρά συνδυαστικά και διαχρονικά όλες αυτές τις παραμέτρους και κατατάσσει το site ή blog στην θέση που του αναλογεί παγκοσμίως και αυτό είναι που έχει σημασία τελικά (π.χ. κατάταξη 1,306,935 - η επιλογή είναι τυχαία) που σημαίνει ότι 1,306,934 sites και blogs είναι πιο δημοφιλή από το συγκεκριμένο site σε παγκόσμια πάντα επίπεδο. Άρα, λοιπόν, το iteanet με παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή 565,277 για μια κωμόπολη όπως είναι η Ιτέα των 5.000- εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και για έναν νομό όπως η Φωκίδα με 40.000- κατοίκους εκ των οποίων ούτε το ένα τρίτο δεν έχει μόνιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο, το iteanet έχει μια άριστη θέση κατάταξης και είναι - όπως δείχνουν τα νούμερα- το πιο δημοφιλές blog αλλά και site στο νομό. Από κει και πέρα ακολουθούν και άλλες τοποθεσίες με μικρότερους δείκτες μετρήσεων που η alexa τις κατατάσσει ως ακολούθως:

    2.
    ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - www.delphi.gr

    3.
    SITE ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ - www.fokida.gr

    4.
    www.fokidanet.com

    5.
    ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - www.amfissa.gov.gr

    6.
    fokidanews.gr

    7.
    www.lidoriki.com

    8.
    AMFISSAPRESS - www.amfissapress.gr

    Συγχωρέστε με αν ξέχασα κάποιο link. Μπορούν να το προσθέσουν οι επόμενοι σχολιαστές αν επιθυμούν. Τα συμπεράσματα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι έτσι όπως βλέπω την κατάταξη ο Δήμος της Άμφισσας έβγαλε αφίσα που λέει οτι τον προβάλει στο διαδίκτιο για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, μια σελίδα με μικρότερη αναγνωσιμότητα απο την σελίδα του Δήμου.Το ίδιο γίνεται και με τις εφημερίδες όπου προβάλει μόνο μία.
    Ποιός προβάλει ποιόν και γιατί κύριε Δήμαρχε;
    Τα υπόλοιπα Μέσα και οι Εφημερίδες δεν θα προβάλουν τις εκδηλώσεις του Δήμου;
    Γιατί αυτός ο διαχωρισμός και η προβολή μεμονομένων μέσων, απο την στιγμή που ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου θα δημοσιοποιηθεί παντού.
    Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που κάνετε με τον συγκεκριμένο διάλογο μειώνει το Time On site και αυξάνει το ποσοστό αναπήδησης...όταν μπαίνετε και δεν βλέπετε απάντηση στο προηγούμενο σχόλιό σας, ενώ απ' την άλλη αυξάνει το Time on site και μειώνει το bounce rate όταν βλέπεις απάντηση και απαντάς....σκεφτόμενος τί θα γράψεις.

    Συμπέρασμα: τα πάντα είναι σχετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ήθελα κι εδώ να θέσω μερικές παρατηρήσεις.
    Προλέγω ότι ΔΕΝ αμφισβητώ την πρωτιά του iteanet στην περιοχή μας.

    1) Η alexa ΔΕΝ είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα, όπως αναφέρθηκε, εξαιτίας του τρόπου συλλογής δεδομένων. Η στατιστική προσομοίωση όμως που κάνει, αυξάνει την αξιοπιστία σε ανεκτά επίπεδα (είναι κάτι σαν την AGB στην τηλεόραση). Οι τελευταίοι μήνες δείχνουν ότι αλλάζει, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα.

    2) Το blogspot προμοτάρεται από την google αφού είναι η μητρική εταιρεια. Κάτι τέτοιο είναι προφανές κι από την υπηρεσία αναζήτησης ιστολογίων http://blogsearch.google.com
    Kατά συνέπεια η υψηλή θέση του iteanet στο google δεν είναι απολύτως αντικειμενική, παίρνει κάποιά ώθηση, όπως κι όλα τα blogspots.

    3) To υψηλό bounce rate σας είναι όντως ανησυχητικό. Από την μία μπορεί να μετριαστεί η ανησυχία αυτή λόγω όσων περιέγραψα στο 2, από την άλλη, όπως σωστά αναφέρθηκε, πολλοί είναι αυτοί που -λογικά- μπαίνουν, βλέπουν το πρωτοσέλιδό σας και φεύγουν. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση δηλαδή. Πάτε καλά, πάρα πολύ καλά, αλλά όχι όσο δείχνουν τα νούμερα με μια πρώτη ματιά. Αν είχατε δημιουργήσει ιστοσελίδα κι όχι blog σε δωρεάν υπηρεσία, με την ίδια συχνότητα υποβολής νέων άρθρων και με τους ίδιους σταθερούν επισκέπτες, θα είχατε χαμηλότερα στατιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τον ανώνυμο 05 Δεκεμβρίου 2009 9:40 μ.μ.:

    Και ...αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν αυτοκίνητο...Έτσι δεν λέγαμε μικροί; Αφήστε τις υποθέσεις και τα "αν" και πιάστε τα νούμερα που μιλούν από μόνα τους. Όσο για την alexa βρίσκεται στην κορυφή όλων των υπολοίπων μηχανών μέτρησης και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αποτελεί δείγμα γραφής και συνιστά επαγγελματικό εργαλείο για πολλούς που κοστολογούν sites για διαφημίσεις, ανταλλαγές banners και λοιπά. ΑΡΑΓΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ; ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή