Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

H Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στους Δελφούς

Η πόλη των Δελφών θα έχει την τιμή να υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο της προς το Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο φιλοξενεί τους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010.
Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 28ης Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η φλόγα θα εισέλθει στους Δελφούς τον πρώτο της σταθμό για την 7η ημέρα της πορείας της στην Ελληνική διαδρομή. Οκτώ λαμπαδηδρόμοι (Τρεις εκ των οποίων είναι πολίτες των Δελφών) θα έχουν την τιμή να κρατήσουν την δάδα και να μεταφέρουν τη φλόγα διασχίζοντας τους Δελφούς.
Η αφή της φλόγας έγινε με κάθε επισημότητα την 22α Οκτωβρίου 2009 στην Αρχαία Ολυμπία. Τερματισμός της λαμπαδηδρομίας θα είναι για ακόμη μία φορά ο ιερός βράχος της Ακρόπολης των Αθηνών.
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα εκπροσωπήσουν την πόλη των Δελφών θα είναι, κατά σειρά συμμετοχής, οι:...
* Ελευθερία Ψύχα
* Γεώργιος Φουτσουτζόγλου
* Ιωάννης Καψιμάλης
Τους λαμπαδηδρόμους των Δελφών θα έχουν την τιμή να ακολουθήσουν προσωπικότητες της κοινωνίας των ελλήνων με προεξέχουσες μορφές την Βουλευτή κα Πέμη Ζούνη και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η σειρά που θα συμμετάσχουν έχει ως εξής:
* Πέμη Ζούνη
* Μπακρόπουλος Κων/νος
* Ζαννιάς Αναστάσιος
* Λιακοπούλου Μαρία Ε.Ο.Ε.
* Καρέτος Ευστράτιος Ε.Ο.Ε.
Η Συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη λαμπρή γιορτή θα αποτελέσει σίγουρα εικόνα προβολής του τόπου μας, μιας και την ζωντανή κάλυψη της Δελφικής λαμπαδηδρομίας έχει αναλάβει η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου