Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Έργα στην παιδική χαρά της Ιτέας

Έργα γίνονται στην παιδική χαρά της Ιτέας.
Βλέποντας αυτό το γεγονός δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαιρόμαστε, ή να λυπόμαστε.
Λόγους για να χαιρόμαστε έχουμε. Και μόνο το γεγονός ότι φτιάχνουν την παιδική χαρά είναι από μόνο του ένα ευχάριστο γεγονός.
Επιπλέον η παιδική χαρά, είναι από τα θέματα που έχουν απασχολήσει και την ιστοσελίδα και τους αναγνώστες της. Το γεγονός ότι αυτά που ... γράφουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, σπρώχνουν τις εξελίξεις προς τα μπροστά, όπως έγινε και με το θέμα της επισκευής της διασταύρωσης της Δεσφίνης ή του χορευτικού της Ιτέας ή το ρέμα της σκίτσας είναι θετικό.

Ο λόγος που μας κάνει να λυπόμαστε είναι το γεγονός ότι όπως και στο Πάσχα, έτσι και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι, που δεν εργάζονταν αυτές τις ημέρες, δεν μπορούσαν να βρουν μέρος για να παίξουν τα παιδιά τους.
Στην δίπλα φωτογραφία βλέπετε γονείς που κοιτούν απογοητευμένοι για το γεγονός της κλειστής παιδικής χαράς.
Ο χώρος μέσα και γύρω από αυτήν αποτελεί τώρα μία τεράστια παγίδα. Τα σκουπίδια με τα υπολείμματα των κατασκευών που αφαιρέθηκαν δεν έχουν απομακρυνθεί με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά όσο και οι περαστικοί να κινδυνεύουν. Αυτό που δείχνει η τελευταία φωτογραφία είναι και το πιο σημαντικό. Παρόλα τα έργα η παιδική χαρά είναι γεμάτη από παιδιά, η μη ύπαρξη άλλης παιδικής χαράς στην Ιτέα έχει σαν αποτέλεσμα παρά τους κινδύνους τα παιδιά να χρησιμοποιούν το εργοτάξιο του ανακατασκευαζόμενου αυτού χώρου για να παίξουν.
Χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα για τα παιδιά μας.

Σχετικές αναρτήσεις μπορείτε να δείτε εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_7926.html και εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_13.htmlκαι εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_21.html

8 σχόλια:

  1. ελπιζω να γινει και ολη η βολτα ομορφη, με ωραια μαγαζια οπωσ το γαλαξειδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει παιδική χαρά τόσο στην πλατεία Ηρώων όσο και στην Πλατεία της Κίρρας αλλά νομίζω ότι το ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και εσύ γνωρίζεις ότι η Κίρρα είναι άλλο δημοτικό διαμέρισμα, ενώ στην πλατεία Ηρώων δεν υπάρχει παιδική χαρά, αλλά τρεις κούνιες.
    Αν οι τρεις κούνιες της πλατείας Ηρώων νομίζετε ότι εξαντλούν την υποχρέωση της Δημοτικής αρχής κάνετε λάθος, κάντε μία βόλτα στο μικρότερο χωριό και θα δείτε τι παιδικές χαρές υπάρχουν.
    Η ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής δεν κρύβεται με τις τρεις κούνιες της πλατείας ηρώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άλλο Δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο αναφέρεστε είναι Δήμος Ιτέας και απέχει 500 μέτρα απ' το Μαϊάμι, όσο για τις τρεις κούνιες της Πλατείας Ηρώων συνδυάζονται με τον άπλετο χώρο πρασίνου και αναψυχής της πλατείας και συνιστούν από μόνα τους "παιδική χαρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δεύτερο μεγαλύτερο Δημοτικό διαμέρισμα του Νομού με κοντά 10000 κατοίκους που είναι η Ιτέα οι Δήμαρχοι δεν έχουν φτιάξει ούτε μία παιδική χαρά.
    Οι τρεις κούνιες στην πλατεία Ηρώων και η παιδική χαρά της Κίρρας δεν μπορεούν να κοροιδέψουν κανέναν.
    Εδώ και χρόνια από τότε που ανέλαβε ο σημερινός Δήμαρχος, οι Σύλλογοι Γονέων όλων των σχολείων της Ιτέας έχουν κάνει αίτηση για παιδική χαρά, αλλά δεν είδαν τίποτα.
    Το ενδιαφέρον του Δήμου για τα παιδιά είναι ανύπαρκτο, ακόμα και το χορευτικό με το ζόρι το συνέχισε ο Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδαμε τί έκαναν και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως πολιτικού πεδίου...Τουλάχιστον αυτός θα μας φέρει πίσω ειδικές του Ακρόπολις, Πανελλήνιο optimist (από το iteanet το έμαθα)και δείχνει και κάποιο έμπρακτο ενδιαφέρον με την αποκατάσταση δυσλειτουργιών και προβλημάτων της πολης που προβάλλονται μέσα από το Blog σας. Ακόμη και το θέμα της παιδικής χαράς αντιμετωπίστηκε άμεσα, είστε σίγουρος ότι οι προηγούμενοι θα το έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να τηρηθούν οι σωστές προδιαγραφές... Σε δημοσκόπηση που κάνω στην ιστοσελίδα μου σχεδόν το 80% των γονιών δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις παιδικές χαρές της περιοχής τους... Σύντομα θα παρουσιάσω ένα θέμα στο blog μου που αποδεικνύει πως τα περισσότερα που γίνονται στις παιδικές χαρές είναι χωρίς σχέδιο. Πάντως επειδή την επισκέφθηκα τη συγκεκριμένη παιδική χαρά προχθές είδα ότι βρίσκεται σε καταπληκτικό σημείο. Ελπίζω η διαμόρφωση να είναι ανάλογη (γιατί είδα πολύ τσιμέντο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη των εργασιών στην παιδική χαρά, το ποιος είναι υπεύθυνος για αυτόν τον χώρο μας έχει μπερδέψει. Όταν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες, ο Δήμος απαντά ότι είναι ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, τώρα κάποιοι λένε οτι τα έργα τα κάνει ο Δήμος.
    Οποιος και αν κάνει τα έργα αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι έχει αργήσει πολύ να τα κάνει και δεν αντέδρασε καθόλου άμεσα, εκτός και αν ο χρόνος μετράει από την στιγμή της δημοσίευσης κάποιου γεγονότος στο Ιτεανετ.
    Στο ζήτημα του χώρου που έχει κατασκευαστεί η παιδική χαρά θα ήθελα να επισημάνω ότι σε περιόδους που έχει κακό καιρό στην θάλασσα, η παιδική χαρά είναι πολύ εκτεθειμένη και θα έπρεπε να υπάρχει και άλλη παιδική χαρά στην πόλη πιο εσωτερικά .
    Βάζω στην αρχική δημοσίευση συνδέσμους με προηγούμενα άρθρα για το ίδιο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή