Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αρνιά απο την Βουλγαρία για ελληνοποίηση στην Φωκίδα

Περισσότερα από 500 σφάγια (αρνιά), τα οποία δεν έφεραν τη σφραγίδα κτηνιατρικού ελέγχου της χώρας προέλευσής τους, προσπάθησε να εισάγει παράνομα ένας Βούλγαρος οδηγός νταλίκας - ψυγείου, με την οποία μετέφερε συνολικά 1.739 σφάγια αμνοεριφίων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχίας Σερρών, ήλεγξαν, τη Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι και τη βουλγάρικη νταλίκα, η οποία είχε ......προορισμό τον Πολύβρυσο Φωκίδας. Έτσι, διαπίστωσαν πως μεταξύ των 1.739 σφαγίων (σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα), υπήρχαν και αρκετά, χωρίς σφραγίδα κτηνιατρικού ελέγχου από τη χώρα προέλευσης τους και διέταξαν την κατάσχεσή τους.

«Προφανώς η παράλειψη δεν ήταν τυχαία και στόχος ήταν τα ασφράγιστα να ελληνοποιηθούν στον τόπο προορισμού τους», δήλωσε ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Σερρών Δημήτρης Τζήκας. Ανέφερε, επίσης, πως το φορτίο της νταλίκας βρίσκεται στο χώρο του σφαγείου στο Χορτερό, όπου οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών και ελεγκτών της υπηρεσίας του.

Εκεί συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο διαχωρισμός των νόμιμων σφαγίων από εκείνα που δε φέρουν τη σφραγίδα κτηνιατρικού ελέγχου της χώρας προέλευσής τους. Μετά την πλήρη καταμέτρηση και το διαχωρισμό, τα ασφράγιστα θα κατασχεθούν και θα καταστραφούν σε ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το σφαγείο.

Απο το Αθήνα 9,84
Πιθανόν να εννοεί Πολύδροσσο Φωκίδας και να έχει κάνει λάθος η αρθρογράφος

3 σχόλια:

  1. Ποια σφαγεία έχει στην περιοχή για να ελληνοποιηθούν στον τόπο προορισμού, που αναφέρει ο Διευθυντής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο έμπορος κρεάτων είναι από την Φωκίδα απο ότι λέει εδώ.
    http://kathrefti.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή