Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη για τον Ζακ: Χορταριάς, ένας καλός οικογενειάρχης

Αθ. Χορταριάς | Σκίτσο : Π. Μητσομπόνος
Συνεχίζεται το στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη για την δολοφονία του Σακ Κωστόπουλου.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν την Τρίτη οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χορταριά, δηλαδή κάποιοι φίλοι και η γυναίκα του. Εκτιμώ ότι συνεισφέρουν σημαντικά στη διαδικασία, γιατί με αυτούς έχουμε ένα παράθυρο σε αυτόν τον άλλο κόσμο, αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου ο Χορταριάς είναι ένας άνθρωπος που δεν ήθελε παρά μόνο να βοηθήσει, δεν χτύπησε τον Ζακ (!), δεν είναι ακροδεξιός, μάλιστα αγόραζε και χαρτομάντιλα στα φανάρια από αλλοδαπούς. Από τους μάρτυρες αυτούς δεν είχε κανείς σόσιαλ μίντια για να δει τι ανέβαζε εκεί ο θύτης, με εξαίρεση τον πρώτο που είχε μια σχέση μεγαλύτερου θράσους με την αλήθεια, κάποιοι είπαν ότι δεν έχουν δει το βίντεο του ξυλοδαρμού, αλλά το βασικό είναι το εξής: όσα έλεγε ο Χορταριάς στα σόσιαλ, αυτό το προφίλ που έλεγε ότι χαιρόταν με τη βία εναντίον μειονοτήτων, δεν τα μοιραζόταν με τους οικείους του. Εκεί είχε μόνο αγάπη να μοιράσει. Ήταν υποστηρικτικός και παρών για την οικογένειά του, που ως γνωστόν αρκεί για να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα.


Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε με ένα απολύτως μειλίχιο ύφος, γεμάτο συγκατάβαση και κατανόηση,...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Χρ. Μωραΐτης: ”Δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα από το να βλέπεις να προοδεύουν τα παιδιά σου”

 

Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης δημιούργησε και φέτος μια εξαιρετική ομάδα παίδων, μόνο που αυτή τη φορά τα πιτσιρίκια της Φωκίδας πέτυχαν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, φτάνοντας στην ελίτ και στην πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, εκεί που εκτός του Ολυμπιακού, του Περιστερίου, της ΔΕΚΑ, του Προμηθέα, ο μπασκετικός κόσμος θα μάθει και τον Γ.Σ. Ιτέας!

Ο κόουτς της ομάδας μίλησε για αυτή τη μεγάλη επιτυχία και δεν κρύβει ότι από τη συγκίνηση έκλαψε, καθώς όπως είπε, δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις τα παιδιά σου να προοδεύουν!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο μας και για την πόλη μας. Νομίζω θα περάσει πολύς καιρός για να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τι κατάφεραν! Είναι στιγμές μοναδικές που θα κουβαλούν μέσα τους και θα μας ενώνουν μια ζωή.

Για μένα ήταν πολύ συγκινητικό το να βλέπεις αυτή την παρέα που ξεκίνησε από την πρώτη δημοτικού μαζί να φτάνει στην elite της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι έκλαψα . Έκλαψα γιατί είναι παιδιά με ήθος και αρχές και δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα από το να βλέπεις να προοδεύουν τα παιδιά σου. Και πρόοδο δεν εννοώ να πάρεις την πρόκριση στον final 8 αλλά να παίξεις μπάσκετ σύμφωνα με την φιλοσοφία που έχουμε σε αυτόν το σύλλογο. Όταν αναγκάζεις ολόκληρο μεγαθήριο τον Κεραυνό Λάρισας να παίξει κλεφτοπόλεμο για να σε κερδίσει νομίζω αυτό από μόνο του λέει πολλά. Εδώ θέλω να εκφράσω και το παράπονο μου. Μιλάμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με το μπάσκετ για το γεγονός ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα λάθος στην παραγωγική διαδικασία και δεν βγάζουμε παίχτες. Κλήθηκαν λοιπόν οι παίδες του ΓΣ Ιτέας να αντιμετωπίσουν δύο πρωταθλήτριες άλλων ενώσεων και δεν επιτέθηκαν ούτε μια φορά εναντίον man to man που θεωρητικά είναι η βασική άμυνα σε αυτή την ηλικία. Είδα τόσο ζώνη και τόσο μικτή άμυνα όσο ποτέ άλλοτε στην προπονητική μου πορεία. Ναι έχουμε αντιμετωπίσει ζώνη σε αγώνα παιδικού σε διάφορα σημεία αλλά 40 λεπτά; Και το λέω δημόσια όχι για να κατακρίνω τους συναδέλφους αλλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη η οποία είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να υπάρχουν άλλες μορφές έκφρασης του παιχνιδιού ( πίεση, ένταση κλπ). Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την υποστήριξη της, να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στα παιδιά μου και να πω πως παρόλο που ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε λεξιλόγιο δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη λέξη για να πω τι νιώθω για αυτά. Ακολουθεί το final 8 με όλα τα μεγαθήρια της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε ταπεινοί,αξιοπρεπείς και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους”. 

Από  Στερεά Μπάσκετ 


Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τα παιδιά της Ιτέας στο Πανελλήνιο Παίδων Final-8: Οι αντίπαλοι του Γ.Σ. Ιτέας στην τελική φάση

 

Ο Γ.Σ. Ιτέας σε μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του συλλόγου στα 40 χρόνια της ιστορίας του, πήρε την πρόκριση για το final-8 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων που θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Ξάνθη από 18-23 Ιουνίου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, την πρόκριση για το final-8 πήραν οι: Περιστέρι, ΔΕΚΑ, Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός, Ηράκλειο, Προμηθέας Πάτρας και Γ.Σ. Ιτέας.

Στις 29 Μαΐου αναμένεται να γίνει η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης.

Από https://www.stereabasket.gr

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Συνέντευξη Θανάσης Τσακιράκης: "Η τραγουδοποιία είναι μια τέχνη που με ιντρίγκαρε από πολύ μικρή ηλικία"

Θέρος, η εποχή των μεγάλων συναυλιών και των φεστιβάλ. Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να αγνοούμε τα μικρότερα live και ειδικά των new entries. Μια τέτοια νέα είσοδος είναι και ο Θανάσης Τσακιράκης, ο οποίος με την ευκαιρία του πρώτου του άλμπουμ Scent Remains πραγματοποιεί παρουσίαση στο Death Disco αυτήν την Κυριακή 19/5 μαζί με Σταύρο Άλλο. Βρήκαμε κι εμείς λοιπόν την ευκαιρία να του απευθύνουμε κάποια σχετικά ερωτήματα. 

Σε γνωρίσαμε κατά κύριο λόγο μέσα από το Μουσικό Κουτί, μια ιστορική κατά τη γνώμη μου εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Θα ήθελες να μας περιγράψεις την εμπειρία του να πρέπει να στήσεις μία διαφορετική συναυλία κάθε εβδομάδα;

Ήταν μάλλον το πιο απαιτητικό πράγμα που έχει χρειαστεί να κάνω ως μουσικός. Μιλάμε για όγκο δουλειάς που μπορει να χρειάζεσαι εβδομάδες ή μήνες για να απορροφήσεις. Κι εμείς δουλεύαμε αναγκαστικά on a deadline κι έπρεπε να είμαστε και αποδοτικοί και “φρέσκοι” στις προτάσεις μας. Άλλοτε αυτό απέδωσε κι άλλοτε όχι τόσο, αλλά είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια και το έργο που μένει πίσω. Δε θα άλλαζα την εμπειρία του κουτιού με τίποτα. Μου έμαθε και μου έδωσε τόσα που θα έπρεπε όλη η συνέντευξη να γίνει γύρω από αυτό για να τα αναλύσω όλα.

Στα του δίσκου σου: Ποια ανάγκη σε έκανε, για αρχή να γράψεις δικά σου τραγούδια και στη συνέχεια να τα βγάλεις προς τα έξω;

Η τραγουδοποιία είναι μια τέχνη που με ιντρίγκαρε από πολύ μικρή ηλικία. ...

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Περιοδεία της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με Θανάση Πετράκο σε Ιτέα και Άμφισσα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φωκίδας με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Θανάση Πετράκο στην Ιτέα και την Άμφισσα. Η Περιοδεία αυτή ήταν αφορμή να βρεθούν μαζί άνθρωποι από διάφορους χώρους της αριστεράς που ενώθηκαν για να εκφράσουν μια προοπτική κοινής δράσης μέσα από την Ενωτική Πρωτοβουλία | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.


Η ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής  της «Ενωτικής πρωτοβουλίας , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του στην Άμφισσα μεταξύ των άλλων τόνισε:

   Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024  όποιος-α  θέλει  να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της...

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ευροεκλογές: Περιοδεία του Θανάση Πετράκου σε Ιτέα και Άμφισσα την Κυριακή 12-5-2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Ενωτική Πρωτοβουλία" Φωκίδας
ΜΕΡΑ25, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ θα επισκεφτεί την Άμφισσα και την Ιτέα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"
ΜΕΡΑ25, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 
Θανάσης Πετράκος
 
Πρόγραμμα Περιοδείας
 
ΙΤΕΑ
 
Συνάντηση με φίλους-μέλη της "Ενωτικής πρωτοβουλίας" Φωκίδας,
ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
10:15-10:30 στο POCO CAFE-BAR
11:00 Περιοδεία στις καφετέριες της παραλίας της Ιτέας
 
 
 ΑΜΦΙΣΣΑ
12:00 Περιοδεία στην Πλατεία ΗΣΑΐΑ της Άμφισσας
12:45 συνάντηση με φίλους - μέλη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"
Φωκίδας ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
στο "Μεζεδοτεχνείο" (πρώην Τριανταφύλλου) στον πεζόδρομο της Σαλώνων