Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Περιοδεία της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με Θανάση Πετράκο σε Ιτέα και Άμφισσα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φωκίδας με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Θανάση Πετράκο στην Ιτέα και την Άμφισσα. Η Περιοδεία αυτή ήταν αφορμή να βρεθούν μαζί άνθρωποι από διάφορους χώρους της αριστεράς που ενώθηκαν για να εκφράσουν μια προοπτική κοινής δράσης μέσα από την Ενωτική Πρωτοβουλία | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.


Η ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής  της «Ενωτικής πρωτοβουλίας , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του στην Άμφισσα μεταξύ των άλλων τόνισε:

   Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024  όποιος-α  θέλει  να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της...

ιστορίας  και  θέλει  να στείλει ένα ηχηρό  μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις  σε Ευρώπη  και Ελλάδα, έχει επιλογή. Να συμμετέχει στις εκλογές και  να υπερψηφίσει   το συμμαχικό ψηφοδέλτιο  ,την «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά».

Γιατί κόντρα στην πολυδιάσπαση της Αριστεράς  εμείς επιλέξαμε να συμβάλουμε να γίνουν τα πρώτα βήματα  ενότητας της Αριστεράς ,για αυτό και το όνομα του συμμαχικού μας ψηφοδελτίου αρχίζει  με το «Ενωτική Πρωτοβουλία»  . Διότι στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη.

 Το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο συνενώνει τις δυνάμεις της Ανυπότακτης Αριστεράς  ,που αντιστάθηκαν στα καταστροφικά μνημόνια και υποστήριξαν ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στις πολιτικές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι οποίες υπερδιπλασίασαν το εξωτερικό χρέος της χώρας. Συνενώνει  τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25 ,της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς, της Ανταγωνιστικής Αριστεράς, πολιτών από τον οικολογικό χώρο και πολλούς ανένταχτους Αριστερούς αγωνιστές.
Γιατί εμείς που συγκροτούμε την Συνεργασία «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» μας γνωρίζετε ότι υπηρετούμε αρχές και αξίες και όχι θέσεις και αξιώματα.  Η συνεπής, ανιδιοτελής και ανυπότακτη στάση και δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες και σε όποιο θεσμό μας-με ,τιμήσατε είναι εγγύηση και για την στάση μας και στην Ευρωβουλή. Το αποδείξαμε και πολύ πρόσφατα στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και στο κουρέλιασμα του Συντάγματος από την κυβέρνηση.  Στους αγώνες αυτούς οι νεολαίοι μας  είχαν και έχουν τον  πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφιστεί αυτή   η Ε.Ε. η οποία έχει χρήματα για να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με 100 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά αφήνει 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους στη φτώχεια.  Διότι  με    βάση τα στοιχεία της Eurostat  1 στους 4 Ευρωπαίους ζει σε συνθήκες φτώχειας, αλλά το μπλοκ της Ε.Ε. συνεχίζει να στέλνει χρήματα, όπλα και εκπαιδευτές στο ουκρανικό μέτωπο.

Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφιστεί αυτή   η Ε.Ε. και αυτή η  κυβέρνηση  τα στελέχη της οποίας έλεγαν ότι «και  να μην μας επέβαλαν μνημόνια έπρεπε  να τα επιβάλουμε μόνοι  μας» και   έρχονται τώρα οι  Financial Times και λένε ,με βάση τα ίδια τα στοιχεία της ίδιας της,  Eurostat, ότι   “Η μνημονιακή “διάσωση” μετατρέπει την Ελλάδα,  στην φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. καθότι η Βουλγαρία, μειώνει την διαφορά, και   σύντομα, θα είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές, της φτώχειας, και στους,27 της Ε.Ε. “

Που έρχεται  επίσης η έρευνα του   ΙΟΒΕ και λέει ότι στο όριο της φτώχειας το 40% των φορολογουμένων  και επιπλέον το 2012 το φτωχότερο σε εισόδημα 20% των φορολογουμένων δήλωνε έως 4.000 ευρώ, ενώ το 2021 το αντίστοιχο 20% είχε ετήσιο εισόδημα έως 1.016 ευρώ!!!.

Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφιστεί   και αυτή η  κυβέρνηση η οποία εχει αφήσει τους σύγχρονους μαυραγορίτες ασύδοτους με συνέπεια η  ακρίβεια στην Ελλάδα  να μας έχει διαλύσει και  να μην μπορούμε να επιβιώσουμε διότι  με  βάση πάλι τα στοιχεία της Eurostat  ενώ ο μέσος Ευρωπαίος από τα 100 ευρώ που  έχει για να επιβιώσει πρέπει  να δαπανήσει 87 , ο  μέσος Έλληνας πρέπει  να δαπανήσει 104,71 !!! δηλάδη πρέπει  να βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις του αν έχει   ή πρέπει  να περιορίσει τις βασικές του  ανάγκες ή πρέπει  να χρεωθεί  πάλι.

Λαέ  σκέψου λοιπόν αν πρέπει να , ξαναψηφίσεις,, τους μνημονιακούς ,που σε “σώσανε” .Στο χέρι σου είναι να, δώσεις έστω και με καθυστέρηση τη απάντηση που τους, ταιριάζει και να, υπέρ ψηφίσεις την ” Ενωτική Πρωτοβουλία/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ” που οι δυνάμεις που την αποτελούν αντιστάθηκαν στα,  μνημόνια , δεν συμβιβάστηκε ούτε υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της Τρόικα.

Γιατί την εκπροσώπηση του ΜΕΡΑ 25 – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την θέλουμε όχι  για να έχουμε θέσεις και αξιώματα  αλλά  για να έχουμε   την δυνατότητα να γίνουμε η «ντουντούκα» του αγώνα και της αντίστασης, για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας  .

Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια στην στρατικοποίηση της Ευρώπης και την αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς. Για αυτό  σήμερα που τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου γίνονται και πιο απειλητικά και είναι πιο κοντά μας , εμείς επιλέγουμε να έχουμε προμετωπίδα το σήμα της Ειρήνης στην Ενωτική μας πρωτοβουλία.

  Γιατί αγωνιζόμαστε για την αύξηση των κονδυλίων του Γεωργικού και Κοινωνικού Ταμείου  και όχι  να δίνονται χρήματα  στις στρατιωτικές βιομηχανίες και για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Γιατί αγωνιζόμαστε και καταγγέλλουμε τη   κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την χώρα, αλλά και για την διεθνή ειρήνη διότι αναδεικνύεται   πρωταθλήτρια στην στήριξη όλων των Νατοϊκών επιλογών, στέλνοντας διαρκώς και νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα  και την ίδια ώρα   υποστηρίζει σταθερά την γενοκτονία Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

 Γιατί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο επιδιώκουμε να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή, που λείπει σήμερα από το εθνικό κοινοβούλιο, η οποία να συγκρούεται ουσιαστικά και  με τις επιλογές της Ε.Ε. και  με   την ασυδοσία του μεγάλου  κεφαλαίου, την ακρίβεια, την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, την πλήρη εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών , την περιβαλλοντική καταστροφή στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «πράσινης» ανάπτυξης, την διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων με την συστηματική απαξίωση ,υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση  της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Γιατί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο θέλουμε να είμαστε μία δυνατή φωνή αντίστασης στην θεσμική υπονόμευση της δημοκρατίας η οποία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις όπως έδειξε και η απαγόρευση του Γερμανικού κράτους στον Γιάνη Βαρουφάκη .

Γιατί ακόμη και τώρα που δεν έχουμε εκπροσώπηση στη Βουλή και Ευρωβουλή μόνο εμάς φοβάται   η Γερμανική  κυβέρνηση και όλο το αντιδραστικό σύστημα της Ε.Ε. όπως φάνηκε με την πρωτοφανή αντιδημοκρατική απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να απαγορευτεί  στον  συνυποψήφιο  μας και επικεφαλή  του Μέρα25  Γιάνη  Βαρουφάκη     η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για την ειρήνευση στη Παλαιστίνη και το δίκιο του χίλιο-βασανισμένου Παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και στο δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη πληροφόρηση  .  Για αυτό καλούμε τους πολίτες να   δώσουν  την απάντηση στις 9 Ιούνη και  να στείλουν  πολλούς εκπροσώπους της παράταξης μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί όταν σε φοβούνται οι κυρίαρχοι τότε κάτι καλό κάνεις για το λαό σου και όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Γιατί   υποστηρίζουμε  όλους τους αδικημένους  και  πρώτα από  όλα   το δίκιο του χιλιοβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού και τονίζουμε ότι στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Ο μόνος τρόπος για να ζήσει η Μέση Ανατολή με σταθερότητα και ειρήνη είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

Γιατί εισπράξουν  οι αγρότες και όλοι οι παραγωγοί είδαν   πριν λίγες ημέρες ότι εισέπραξαν  πολύ λιγότερα  χρήματα  όχι  μόνο από τα περυσινά αλλά και από αυτά που περίμεναν για τα  λεγόμενα  «οικολογικά σχήματα», που   αντικατέστησαν το «πρασίνισμα» της προηγούμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ ).

Για τα μειωμένα χρήματα που οι  αγρότες και όλοι  οι    παραγωγοί την   βασική ευθύνη έχουν οι υπουργοί Γεωργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη  και ο  ίδιος ο  κ. Μητσοτάκης.. Φάνηκε καθαρά η γύμνια της δήθεν διαπραγμάτευσης τους .  Αφού  όλα έγιναν στην τύχη (σαν ραντεβού στα τυφλά) με τις αιτήσεις και τις εντάξεις στα Οικολογικά Σχήματα. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι «Άριστοι» απορρίπτονται  και μένουν στην ίδια τάξη.

Φυσικά ευθύνη έχει και η Ε.Ε. η οποία την ώρα που είναι ορατός ο  κίνδυνος μια διατροφικής κρίσης  ,δηλώνει ότι  δεν έχει χρήματα  να αυξήσει τα κονδύλια της ΚΑΠ ,έχει όμως 100δις   προκειμένου  να στηρίξει   τους ναζιστές της Ουκρανίας  για να συνεχίζεται επ άπειρον ο πόλεμος ΝΑΤΟ- Ρωσίας στην καρδία της Ευρώπης για να θησαυρίζουν οι βιομηχανίες των όπλων .  Οι  αγρότες  σε όλες  σχεδόν  τις χώρες ( Γαλλία , Ιταλία , Βέλγιο , Ολλανδία )  που γνώρισαν ήδη από πρώτο χέρι  και πιο νωρίς από τους Έλληνες αγρότες , την αρχιτεκτονική και τις επιδιώξεις  της νέας ΚΑΠ   βγήκαν  στους  δρόμους .
Βρέθηκαν απέναντι σε ένα πέρα για πέρα   γραφειοκρατικό σύστημα με σοβαρό διαχειριστικό  κόστος .
Βρέθηκαν  απέναντι  σε ρυθμίσεις  που τους φορτώνουν   σειρά από υποχρεώσεις  και περιορισμούς
Διαπίστωσαν  ότι  παίρνουν Λιγότερα χρήματα  και απολαμβάνουν μικρότερη στήριξή   σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν . Τα αποτελέσματα αυτά  έχουν βάλει φωτιά  στις αγροτικές ενώσεις .

Τρέχουν τώρα  όλοι , ιδίως εν όψει των ευρωεκλογών και υπόσχονται μεταρρυθμίσεις  και αλλαγές .

Για όλους αυτούς τους λόγους οι αγρότες και όλοι οι παραγωγοί πρέπει  και να καταψηφίσουν στις ευρωεκλογές την Ν.Δ. και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε.  και να υπερψηφίσουν , «Ενωτική  Πρωτοβουλία  /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», γιατί εμείς εγγυόμαστε και συνέπεια λόγων και έργων και γιατί είμαστε η δύναμη που δεν φοβάται τη σύγκρουση με το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και την κυβέρνηση για να υπερασπιστούμε  τα συμφέροντα και των παραγωγών και της αγροτικής παραγωγής . 

Γιατί τέλος πρέπει   να συνεχιστεί στην Ευρωβουλή το έργο και οι αγώνες πρώτα από όλα και όλους του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου αλλά και του Αλέκου Αλαβάνου , του Κρίτωνα Αρσένη και του Νίκου Χουντή οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία και στο Ευρωκοινοβούλιο .


Δείτε φωτογραφίες και την ομιλία του Θανάση Πετράκου στην Άμφισσα.

Από https://www.aristerorevma.gr/archives/21347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου