Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Χρ. Μωραΐτης: ”Δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα από το να βλέπεις να προοδεύουν τα παιδιά σου”

 

Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης δημιούργησε και φέτος μια εξαιρετική ομάδα παίδων, μόνο που αυτή τη φορά τα πιτσιρίκια της Φωκίδας πέτυχαν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, φτάνοντας στην ελίτ και στην πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, εκεί που εκτός του Ολυμπιακού, του Περιστερίου, της ΔΕΚΑ, του Προμηθέα, ο μπασκετικός κόσμος θα μάθει και τον Γ.Σ. Ιτέας!

Ο κόουτς της ομάδας μίλησε για αυτή τη μεγάλη επιτυχία και δεν κρύβει ότι από τη συγκίνηση έκλαψε, καθώς όπως είπε, δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις τα παιδιά σου να προοδεύουν!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο μας και για την πόλη μας. Νομίζω θα περάσει πολύς καιρός για να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τι κατάφεραν! Είναι στιγμές μοναδικές που θα κουβαλούν μέσα τους και θα μας ενώνουν μια ζωή.

Για μένα ήταν πολύ συγκινητικό το να βλέπεις αυτή την παρέα που ξεκίνησε από την πρώτη δημοτικού μαζί να φτάνει στην elite της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι έκλαψα . Έκλαψα γιατί είναι παιδιά με ήθος και αρχές και δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα από το να βλέπεις να προοδεύουν τα παιδιά σου. Και πρόοδο δεν εννοώ να πάρεις την πρόκριση στον final 8 αλλά να παίξεις μπάσκετ σύμφωνα με την φιλοσοφία που έχουμε σε αυτόν το σύλλογο. Όταν αναγκάζεις ολόκληρο μεγαθήριο τον Κεραυνό Λάρισας να παίξει κλεφτοπόλεμο για να σε κερδίσει νομίζω αυτό από μόνο του λέει πολλά. Εδώ θέλω να εκφράσω και το παράπονο μου. Μιλάμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με το μπάσκετ για το γεγονός ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα λάθος στην παραγωγική διαδικασία και δεν βγάζουμε παίχτες. Κλήθηκαν λοιπόν οι παίδες του ΓΣ Ιτέας να αντιμετωπίσουν δύο πρωταθλήτριες άλλων ενώσεων και δεν επιτέθηκαν ούτε μια φορά εναντίον man to man που θεωρητικά είναι η βασική άμυνα σε αυτή την ηλικία. Είδα τόσο ζώνη και τόσο μικτή άμυνα όσο ποτέ άλλοτε στην προπονητική μου πορεία. Ναι έχουμε αντιμετωπίσει ζώνη σε αγώνα παιδικού σε διάφορα σημεία αλλά 40 λεπτά; Και το λέω δημόσια όχι για να κατακρίνω τους συναδέλφους αλλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη η οποία είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να υπάρχουν άλλες μορφές έκφρασης του παιχνιδιού ( πίεση, ένταση κλπ). Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την υποστήριξη της, να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στα παιδιά μου και να πω πως παρόλο που ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε λεξιλόγιο δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη λέξη για να πω τι νιώθω για αυτά. Ακολουθεί το final 8 με όλα τα μεγαθήρια της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε ταπεινοί,αξιοπρεπείς και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους”. 

Από  Στερεά Μπάσκετ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου