Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Φωτο από το Facebook του sot risot
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά που από σήμερα το πρωί κατακαίει τον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας, ενημερώνει τους συνδημότες μας ως προς τα εξής:
  1. Απόψε στις 20.30 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου ...
    για την πολιτική προστασία, με επικεφαλής το Δήμαρχο Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη και με τη συμμετοχή της Βουλευτού Φωκίδας, κ. Ασπασίας Μανδρέκα και της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Παναγιώτας Γαζή. Στο Συντονιστικό Όργανο έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς από το Διοικητή της Π.Υ. Άμφισσας, κ. Δημήτριο Κεφαλά, ενώ ανακοινώθηκε και η πρόταση που τέθηκε επισήμως και αρμοδίως από την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Δελφών, για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δημοτικών Κοινοτήτων Άμφισσας και Ιτέας και των Τοπικών Κοινοτήτων Χρισσού και Σερνικακίου.
  2. Από τη Διεύθυνσή μας απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών να συνδράμουν το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα παρακαλούνται οι έχοντες τη δυνατότητα και τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφού λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας {ασφαλής ένδυση και υπόδυση (άρβυλα, μακρύ παντελόνι και πουκάμισο), μάσκα προσώπου, νερό, φακό, κινητό τηλέφωνο, χειροπρίονο, γάντια κλπ}, να εξασφαλίσουν τα καμένα κτήματα και ιδίως την περίμετρο αυτών από πιθανές αναζωπυρώσεις, με την κοπή των καμένων δέντρων και την κατάχωσή τους με χώμα.
Ταυτόχρονα ζητούμε, σύμφωνα και με τις οδηγίες και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απ’ όλους τους συνδημότες μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για πιθανές αναζωπυρώσεις της φωτιάς και με μεγάλη προφύλαξη και τη λήψη όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, να συνδράμουν, όπως μπορούν, στο δυσχερές έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Τονίζουμε τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να δοθεί στις διελεύσεις δίπλα στα καμένα δέντρα, τα οποία συνεχώς θα καταρρέουν δημιουργώντας ιδιαιτέρους κινδύνους καταπλάκωσης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 05.08.2013
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου