Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το ΚΚΕ πούλησε τον 902, τηλεόραση και ραδιόφωνο



Απολύονται οι εργαζόμενοι. «Μέσοι εργατικοί μισθοί» στο Ριζοσπάστη

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ», η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους 902, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό και, την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιππος Βρυώνης είναι ο επιχειρηματίας που καταλήγουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διαθέτει ποσοστά σε άλλους δύο σταθμούς, τον extra 3 και το zoom....


Όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς.

Σχετικά με την πώληση, οι ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» χωρίς εργαζομένους, κάτι που συνεπάγεται την απόλυση των περίπου 48 εργαζομένων.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.

Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.


Δείτε τι θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ για να σώσει την τηλεόραση το ραδιόφωνο και το κίνημα
http://iteanet.blogspot.gr/2012/08/902-tv.html
Ιτεανετ
  
Παπαδημούλης προς ΚΚΕ: Δώστε εξηγήσεις για την πώληση του 902

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια από το ΚΚΕ για την πώληση του «902» ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πώς πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν, να πουλιέται στην «πιάτσα», ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra.
Επίσης, διερωτάται ο κ. Παπαδημούλης, «πώς το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνό του σε έναν ιδιοκτήτη που υπερπροβάλλει τη Χρυσή Αυγή κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά»...
Ζητάμε από την ηγεσία του ΚΚΕ, πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις που τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο τους, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου