Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αύριο αρχίζει η κουνουποκτονία στη Φωκίδα


Η αντιμετώπιση των κουνουπιών στη Φωκίδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδα, ύστερα από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτας Γαζή, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Καρακάντζας Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Παρακολούθησης, ο κος Σταύρος Τζελάς Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κος Δημήτριος Καραχάλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων Δελφών και Δωρίδας...


«Η μειοδότρια εταιρία θα ειδοποιεί τους υπηρεσιακούς υπευθύνους της Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι σε συνεργασία με τους προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων θα υποδεικνύουν και θα παρακολουθούν τις εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αύριο ξεκινά η κουνουποκτονία από Άμφισσα – Ιτέα – Κίρρα – Γαλαξίδι – Δεσφίνα και θα συνεχιστεί σε όλη τη Φωκίδα», τόνισε η κα Γαζή.

«Το πρόβλημα της κουνουποκτονίας αντιμετωπίζεται ενιαία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε έγκαιρα το Νοέμβρη και σήμερα έχουμε μειοδότη εργολάβο» εξήγησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καρακάντζας.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της προνυμφοκτονίας. Ο κύκλος ζωής του εντόμου είναι περίπου 15 μέρες και για αυτό οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται ανά 15θήμερο για να προλαμβάνεται η παρουσία νέας γενιάς κουνουπιών και θα συνεχισθεί μέχρι τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Φυσικά, φέτος είχαμε το φαινόμενο της πρόωρης εμφάνισης κουνουπιών λόγω των μη αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών», τόνισε ο γενικός Διευθυντής κος Τζελάς.





Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου