Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

“Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε”

“Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε”. Με όση δύναμη διαθέτουν, οι κάτοικοι της Ιερισσού, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους συμπατριώτες τους που βρίσκονται κρατούμενοι για τις Σκουριές. Κι εκείνοι, από το κρατητήριο του τρίτου ορόφου, ανάβουν αναπτήρες για να τους στείλουν το δικό τους μήνυμα, το δικό τους χαιρετισμό...


Οι συγκεντρωμένοι κρατούν στα χέρια αναμμένα κεριά και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία θέλοντας να δηλώσουν στους δύο συλληφθέντες ότι είναι δίπλα τους, θα βρίσκονται, συνεχώς, στο πλευρό τους μέχρι την Κυριακή οπότε αναμένεται να απολογηθούν.
Άλλωστε η σύλληψή τους έχει προκαλέσει πραγματικό σάλο καθώς, όπως καταγγέλεται, οι αστυνομικοί εισέβαλαν, ξημερώματα, στα σπίτια τους, ενώ δεν δίστασαν να σπάσουν ακόμη και τις πόρτες. Η σημερινή συγκέντρωση εντάσσεται σε έναν γενικότερο κύκλο κινητοποιήσεων που θα κορυφωθεί, την Κυριακή, την ώρα της απολογίας των κρατουμένων. Πάντως, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί, μέσα και έξω από το κτίριο του αστυνομικού μεγάρου, από το φόβο επεισοδίων.
http://soshalkidiki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου