Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Νέος Γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Νέος Γραμματέας του ΚΚΕ εξελέγη προ ολίγου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. Η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Η Εισήγηση και το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό. ..

 
O 52χρονος οικονομολόγος, είναι μέλος του Π.Γ. και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπήρξε διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο πρωτοποθετήθηκε το 1991, και επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας χωρίς όμως επιτυχία. Στο 19ο Συνέδριο του κόμματος εξελέγη Γενικός Γραμματέας.

Το πιο σημαντικό γεγονός στο Συνέδριο του ΚΚΕ ήταν η αλλαγή ηγεσίας του κόμματος.
Παραδοσιακά το κόμμα εμφανίζει ομοφωνία στις αποφάσεις του αλλά στην πραγματικότητα  η νέα γραμμή βγαίνει από την νέα ηγεσία και επικυρώνεται στο επόμενο συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου