Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Φωκίδα σήμερα για τα σχολεία μας, φωτογραφίες Ηλίας Μασσάρος

Το ξεκίνημα της πορείας.photo ilias Massaros
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χαιρετίζει τις σημερινές πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Δασκάλων των μαθητών και των γονέων τους από όλα τα σχολεία της Φωκίδας.

Η κοινή δράση της κοινωνίας είναι αυτή που μπορεί να σταματήσει την τρικομματική κυβέρνηση που περικόπτει όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τον πολίτη...
Στην Φωκίδα έχουμε καταργήσεις 30 περίπου θέσεων διδασκόντων, δάσκαλων και νηπιαγωγών (ίσως και περισσότερων) αλλά και 5000 καταργήσεις θέσεων σε όλη την επικράτεια.
Έτσι όχι μόνο στα χωριά, αλλά και στην Άμφισσα και στην Ιτέα δημιουργούν τετελεσμένα με την υποβάθμιση των σχολείων, ξαναγυρίζοντας το ρολόι του χρόνου στο 50 και στο 60 με όλα τα επακόλουθα, όπως συνωστισμός στις αίθουσες – κατάργηση ειδικοτήτων – συνδιδασκαλία μαθημάτων και τάξεων- μετακινήσεις παιδιών με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος για την παρακολούθηση των πετσοκομμένων ωρών και μαθημάτων σε ξένα προς το περιβάλλον τους σχολειά- σταμάτημα της παρακολούθησης των μαθημάτων λόγω οικονομικών αδυναμιών.

Οι ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν παιδεία είναι σημαντικότερες από τις ανάγκες των τοκογλύφων και των τραπεζιτών. Θέλουν να μας πείσουν ότι τα χρέη όλων των χρεοκοπημένων τραπεζιτών του κόσμου είναι και δικά μας χρέη. Αυτό δεν είναι αλήθεια δεν χρωστάμε στους τραπεζίτες αλλά στα παιδιά μας στους γέροντες στους αδύναμους της κοινωνίας , στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο καθαρό σε όλους ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους οικονομικά ισχυρούς.

Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό σε όλους ότι χρειάζεται κοινή δράση για την ανατροπή τους.

Οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας και οι εκλεγμένοι της Φωκίδας πρέπει να αποδείξουν με έργα την αντίθεση τους και όχι μόνο με λόγια από τα οποία έχουμε χορτάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε κάτοικο της Φωκίδας, κάθε δημοκράτη πολίτη που ενδιαφέρεται για την πορεία αυτού του τόπου σε κοινό μέτωπο ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο τα μέτρα αφανισμού της δημόσιας παιδείας, αλλά και κάθε μνημονιακό δρόμο.

Δεν κλείνουμε τα σχολεία μας, δεν στοιβάζουμε τα παιδιά μας.

Παλεύουμε για την Ανατροπή της κυβέρνησης και το διώξιμο της Τρόικας

Ο κόσμος είναι στους δρόμους και μπορούμε να νικήσουμε,

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΦΩΚΙΔΑΣ

Στη Λεωφόρο Σαλώνων.photo ilias Massaros




Στο κέντρο της Αμφισσας.photo ilias Massaros
Η πάνω πλατεία ήταν γεμάτη.photo ilias Massaros
Το ψήφισμα παραδίδεται στον Δήμαρχο Δελφών.
photo ilias Massaros
Μπροστά στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Φωκιδάς.photo ilias Massaros

To κέντρο της Αμφισσάς γέμισε απ'τον παλμό του κόσμου.photo ilias Massaros
H πορεία πλησιάζει στο κτίριο της Περιφέρειας.photo ilias Massaros
Στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας.photo ilias Massaros
http://syrizafokidas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου