Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές


Πατήστε στην φωτογραφία για να μεγαλώσει
 Την ώρα που το θρίλερ ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου κορυφώνεται, κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος, εκτελώντας χρέη… φωτορεπόρτερ, έχει την άνεση αλλά και τον χρόνο να απαθανατίσει τις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι όμηροι στα χέρια του Αλκέτ Ριζάι.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία διέρρευσαν μέσω αλβανικών site αλλά και του AP, τα οποία παρουσιάζει ...
η zougla.gr, αποκαλύπτουν το αλαλούμ που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

Ελλιπή μέτρα φύλαξης, αγοραπωλησίες ναρκωτικών αλλά και προμήθεια όπλων και εκρηκτικών υλών είναι μερικά μόνο από τα μείζονα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:


Πατήστε στην φωτογραφία για να μεγαλώσει

Τα αλβανικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις της μητέρας του Αλκέτ Ριζάι, η οποία δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του και τον εμψυχώνει «να φτάσει μέχρι το τέλος».

Οι γονείς του βαρυποινίτη, ο Ραμίζ και η Ντονίκα Ριζάι, δηλώσαν ότι το παιδί τους «κρατείται όμηρος εδώ και 13 χρόνια από το ελληνικό κράτος, που τον κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει», όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.



Σε επιφυλακή τα ΕΚΑΜ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών Μαλανδρίνου, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση ομηρίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλκέτ Ριζάι.

Ομάδες των ΕΚΑΜ από την Αθήνα συμμετέχουν ενεργά στο έργο της επέμβασης και της διάσωσης των ομήρων. Παράλληλα, στο σημείο βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει το συμβάν.

Μάλιστα ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ προχώρησαν σε αντιπερισπασμό κι έτσι ένας εκ των έξι ομήρων, σωφρονιστικός υπάλληλος, κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια του Ριζάι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Αστυνομικές πηγές αλλά και στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι οι άνδρες της αστυνομίας έχουν μπει στο χώρο των φυλακών, ωστόσο ακόμη δεν έχουν προσεγγίσει το φρουραρχείο, αναμένοντας περαιτέρω εντολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου