Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γερανός "απελευθέρωσε" τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο- Πέντε σωφρονιστικοί παραμένουν όμηροι του Ριζάι

 Ο γνωστός κακοποιός  μας είχε απασχολήσει ξανά όταν δύο δεσμοφύλακες της περιοχής είχαν πιαστεί να μεταφέρουν γι αυτόν ναρκωτικές ουσίες μέσα στην φυλακή. Τώρα ο Ρετζάι λέει ότι έχει εκρηκτικές ύλες και κρατάει 5 δεσμοφύλακες όμηρους.

Όμηροι του Αλκετ Ριζάι παραμένουν από χθες το βράδυ πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές του Μελενδρίνου.
Επτά ακόμη σωφρονιστικοί υπάλληλοι, είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και "έπεσε" το σύστημα ασφάλισης...
των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.
Το μεσημέρι της Κυριακής δυνάμεις των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτυση και αντιασφυξιογόνες μάσκες εισέβαλαν στη φυλακή για να διασφαλίσουν την απομάκρυνση των υπαλλήλων αλλά και προκειμένου να βγουν οι τρόφιμοι από τα κελιά τους και να γευματίσουν χωρίς "παρατράγουδα".
Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή των πέντε ομήρων συνεχίζονται.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο της φυλακής.
Τι ζητάει ο Ριζάι
Ο Ριζάι απαιτεί να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.
Η ομηρία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο Ριζάι μαζί με δύο συγκρατούμενούς του κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της νυχτερινής καταμέτρησης.
Διαβάστε εδώ το προφίλ του σκληρού κακοποιού
Τι λέει ο όμηρος που ξέφυγε
Ένας από τους ομήρους του σκληρού κακοποιού κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Το χρονικό της ομηρίας
Η ώρα είναι 8 το βράδυ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια ξεκινούν την καταμέτρηση.
Ο Ριζάι με άλλους δύο συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδια μαχαίρια καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Με την απειλή ότι έχουν πάνω τους χειροβομβίδες και ότι ο Ριζάι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, φτάνουν στον εσωτερικό προθάλαμο των φυλακών με σκοπό να βγουν στο προαύλιο.
Στο μεταξύ οι άλλοι 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι προλαβαίνουν και κλειδώνουν τις πόρτες και ο Ριζάι με τους υπόλοιπους δεν φτάνουν τελικά στον προαύλιο χώρο των φυλακών.
Ο ένας σωφρονιστικός κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Ριζάι και απο εκείνη την ώρα ο Αλβανός κακοποιός με τους συγκατούμενούς του κρατάει ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Οι πληροφορίες για τις χειροβομβίδες δεν επιβεβαιώνονται ενώ ο Ριζάι υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά (200γρ. C4).
Γύρω στις 11 φτάνει στις φυλακές διαπραγματευτής μαζί με εισαγγελέα καθώς επίσης και 3 ομάδες των ΕΚΑΜ 1 από Πάτρα και 2 από Αθήνα. Οι ομάδες έχουν οπτική επαφή με τον Ριζάι χωρίς να έχει αυτός μαζί τους.
Μαζί του επικοινώνησαν τόσο ο δικηγόρος του όσο και η Σούλα οι οποίοι τον κάλεσαν να παραδοθεί.
Δραματική έκκληση του δικηγόρου του Ριζάι, Σάκη Κεχαγιόγλου
"Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμά να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη... Σάκης" ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.
Μπλόκα για τους συνεργούς του
Μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία έχουν στηθεί από την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που πιθανότατα τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Αλκέτ Ριζάι για να τον παραλάβουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η αστυνομία αναζητά ένα ασημί Opel , στο οποίο φέρεται ότι επέβαιναν δυο Αλβανοί, καθώς επίσης και ένα Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου