Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δολοφονία Πακιστανού με ρατσιστικό άρωμα, συνελήφθησαν οι δράστες


Δύο Έλληνες, 29 και 24 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Σύνταγμα, μετά τη δολοφονία ενός αλλοδαπού στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 03.20 τα ξημερώματα, όταν οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι στην πλάτη τον αλλοδαπό.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες οι δράστες επιτέθηκαν από πίσω στον μετανάστη την ώρα που εκείνος προχωρούσε στο δρόμο. Τον πλησίασαν, είπαν με τη μηχανή και τον χτύπησαν στην πλάτη....


Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος

«Τον σκοτώσαμε επειδή μας "έκλεισε" με το ποδήλατό του»

Συνεχίζεται έως και αυτή την ώρα η ανάκριση των δύο δραστών της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού, τα ξημερώματα στα Πετράλωνα.
  Κατά τη σύλληψή τους είχαν επάνω τους δύο στιλέτα.
Ο ένας από τους δύο, ο 29χρονος, είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Οι δύο δράστες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκείνοι κινούνταν με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν στο Σύνταγμα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους αναζητούσαν μετά το έγκλημα, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν, και τον οποίο έδωσε στην Άμεση Δράση ένας οδηγός ταξί, που περνούσε από τον τόπο του εγκλήματος και τους είδε να απομακρύνονται μετά την πράξη τους.

Στις αρχές «χρεώνει» τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού η Διεθνής Αμνηστία

ΑΘΗΝΑ 17/01/2013

Ανακοίνωση με την οποία «χρεώνει» αναποτελεσματική δράση εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, στην περίπτωση της δολοφονίας του νεαρού Πακιστανού στα Πετράλωνα, εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα» δήλωσε ο Marek Marczynski, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και σημείωσε ότι η οργάνωση έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για τέσσερα ακόμα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα και να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα.
 

ΣΥΡΙΖΑ: Αγρια και ρατσιστική η δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα


Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών "σόου", με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως "διαπληκτισμός", θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 6 μ.μ.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές δολοφονίες των νεοναζί


Δολοφονία νεαρού μετανάστη έγινε στις 3.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Γενάρη στα Πετράλωνα.
 Δύο νεοναζί που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Φυλασιών και Τριών Ιεραρχών πάνω σε ποδήλατο. Η συγκάλυψη και η συνεργασία της Αστυνομίας του Δένδια έχει αποθρασύνει τους νεοναζί που τριγυρνάνε τα βράδια ψάχνοντας για το επόμενο θύμα τους.

Οι φωνές του μετανάστη ξεσήκωσαν τη γειτονιά, κάτοικοι βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει και κατάφεραν να δουν τον αριθμό από το μηχανάκι που χρησιμοποιούσαν οι ρατσιστές-δολοφόνοι. Χάρη σε αυτή την κίνηση, οι δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό να τσακίσουμε την ναζιστική απειλή. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση.

Πρώτη απάντηση το απόγευμα της Πέμπτης 17/1 με πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 6μμ από την πλατεία Μερκούρη, θα κάνει περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά και θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με το μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Γενάρη στην Ομόνοια στις 2 το μεσημέρι και τη μεγάλη συναυλία στις 4 στο Σύνταγμα.

STOP στις ρατσιστικές δολοφονίες και επιθέσεις!

Ποτέ ξανά φασισμός!

Εργάτες ενώμενοι ενάντια στα Μνημόνια, τη συγκυβέρνηση, την Τρόικα και τους νεοναζί!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετραλώνων​-Θησείου-Ν​έου Κόσμου-Κουκακίου

3 σχόλια:

  1. Τώρα που θα χάσουν την εργασία και την ελευθερία τους οι δύο δολοφόνοι της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ας τρέξουν οι 'συναγωνιστές' τους να τους συμπαρασταθούν...

    Ωραίο μέρος η φυλακή. Θα τους σημαδέψει σωματικά και πνευματικά.

    Πέταξαν τη ζωή τους για να μπορεί ο κάθε Κλανιδιάρης και ο κάθε Μιχαλοβλάκας να τσεπώνει 7000 ευρώ/μήνα.

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΑ ΒΟΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του ενός που μαχαίρωσε τον Πακιστανό

    "Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή" είναι ο τίτλος σε 50 φυλλάδια που βρέθηκαν μαζί με φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου στο σπίτι του 25χρονου δράστη της δολοφονίας του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, όπως επισημάνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
    Την ίδια ώρα στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένας αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σφεντόνα.

    ...διορισμενος στο δημοσιο ενα χρονο μετα την καταδικη του για ληστεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ - ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ, ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

    ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή