Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

"ΨΑΛΙΔΙ" ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ... ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση παραδίδει στην τρόϊκα τη χώρα.

Ενώπιον μιας ουσιαστικά, “κατάστασης πολιορκίας” όπως το Σύνταγμα ορίζει την “κατάσταση πολιορκίας”, βρίσκεται από χθες η χώρα με την απόφαση της κυβέρνησης “να διαβεί τον Ρουβίκωνα” και να αποκλείσει την Βουλή μέσω των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε με την υπογραφή κρίσιμων νομοθετημάτων διά … περιφοράς .
Έτσι, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης 20 Νοεμβρίου_ η κυβέρνηση άνοιξε το Εθνικό Τυπογραφείο και δημοδίευσε στο ΦΕΚ τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της εληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ανήκουν στην εξαιρετική και όχι τακτική νομοθετική διαδικασία και εκδίδονται σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις (άρθρο 44 §1 Συντάγματος), όπως οι καταστάσεις πολιορκίας, ο πόλεμος κλπ. ...

Από το Μέγαρο Μαξίμου κρίθηκε ότι έτσι θα αποφύγουν την σκόπελο της Βουλής τώρα (θα περάσουν με ένα ναι ή όχι της πλειοψηφίας εν συνεχεία από την Βουλή) “ώστε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας να πάει με περισσότερα όπλα στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης”, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι η διαδικασία που επιλέχθηκε: Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ότι έστω και αυτή η απλουστευμένη και χρονικά μετατεθειμένη κοινοβουλευτική διαδικασία θα εγκριθεί από την Βουλή ενόσω θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή μπορεί να υποστεί δεινή ήττα με απόρριψη από την Βουλή, αυτής της ιδιότυπης “κατάστασης πολιορκίας”.

Πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας δεν έχασε φυσικά αυτή την ευκαιρία (η κίνηση της κυβέρνησης είναι πολύ “βαριά” και όχι μόνο ως προς την μεθόδευση, αλλά και ως προς τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση) και σφυροκόπησε την κίνηση αυτή με δηλώσεις του σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε τονίζοντας ότι “Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο. Αναρωτιέμαι πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αυτές τις πράξεις”, είπε ο A. Τσίπρας και έχει δίκιο.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΔΩ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Η Π.Ν.Π.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Νέες βαρύτατες περικοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων και περαιτέρω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας φέρνει η Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συνέταξε χθες και ετοιμάζεται να καταθέσει σήμερα η Κυβέρνηση.
(Για να διαβάσετε ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάντε κλικ εδώ)
Οι ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φοβούμενες τους νέους κλυδωνισμούς που μπορούν να προκαλέσουν στο εσωτερικό των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών τους ομάδων οι ρυθμίσεις της Π.Ν.Π, παρακάμπτουν εκ νέου το κοινοβούλιο συνεχίζοντας κατά προκλητικό τρόπο την εξόχως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους.
Λίγο πριν αποπειραθούν ξανά με τη δευτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν στα σκαριά, να επαναφέρουν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Βουλής, προκαταλαμβάνουν δρακόντεια μέτρα, που θέτουν τη χώρα σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης από τους πιστωτές, ενώ οδηγούν ταυτοχρονα σε νέες απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. ...


Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει τον ορισμό Επιτρόπων (Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται) σε κάθε υπουργείο αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, ενώ στις κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης περιλαμβάνεται και η περικοπή των προϋπολογισμών όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί με την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικό μοχλό άσκησης της βάρβαρης και ταξικά άγριας μνημονιακής πολιτικής.
Όπως προβλέπει η ΠΝΠ, σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% επιβάλλονται:
- αύξηση των φόρων στους πολίτες,
- αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις,
- υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού,
- αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%,
- περιορισμός δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Τέλος, η υπαγωγή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας διοίκηση στην επιτροπεία και τον έλεγχο των πιστωτών ολοκληρώνεται με την πρόβλεψη ότι όλα τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφέρονται αυτόματα στον ειδικό λογαριασμό που θα τηρείται στην ΤτΕ, στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο EFSF.
Η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

«ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ» ΣΤΙΣ ΡΗΤΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Απολύσεις και νέοι φόροι θα επιβάλλονται στο εξής κάθε φορά που «εκτροχιάζονται» οι στόχοι του μνημονίου, ενώ σε δεύτερη φάση δεν αποκλείεται να απαιτούνται και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αυτά προκύπτουν, εμμέσως πλην σαφώς, από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που παρέδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε όλους τους υπουργούς κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με βάση τις οποίες καθορίζονται οι ρήτρες αυτόματης επιβολής ποινών και γενικότερα η λειτουργία του Μηχανισμού Επίτευξης Στόχων, που προβλέπει ότι στις περιπτώσεις που δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που έχουν πλέον τεθεί μετά την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων και του προϋπολογισμού.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έλαβαν το περασμένο Σάββατο το «πράσινο φως» της τρόικας και σήμερα, εκτός απροόπτου, κατατίθενται στη Βουλή προκειμένου ο κ. Στουρνάρας να μεταβεί αύριο στο κρίσιμο Eurogroup έχοντας «σφραγίσει» όλες τις εκκρεμότητες και τα προαπαιτούμενα, αφενός για την αποφυγή τυχόν εμπλοκής της τελευταίας στιγμής, αφετέρου δε ως ένα ακόμη δείγμα γραφής ότι η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τις δεσμεύσεις και επομένως είναι πλέον η σειρά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Σύμφωνα δε με το περιεχόμενό τους, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», προβλέπονται τα εξής:
* Η πορεία των δημοσίων εσόδων θα παρακολουθείται ανά μήνα σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, φορείς κ.λπ.
* Εάν υπάρχει απόκλιση μεγαλύτερη του 10% από το στόχο του μνημονίου, αυτή θα πρέπει να διορθωθεί μέσα στο τρίμηνο.
* Εάν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο, αυτομάτως θα τοποθετείται επίτροπος, ο οποίος θα είναι Ελληνας, από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ άμεσα θα λειτουργεί ο «αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών» αρχής γενομένης από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, έως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
* Εάν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους, αυτομάτως θα μπαίνουν νέοι φόροι στους δημότες, ακόμη και αύξηση του ΤΑΠ στο τρία τοις χιλίοις.
* Εάν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους, αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός ή απολύονται.
* Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, θα λαμβάνονται μέτρα.
* Από 1/1/2014 οι φορείς και τα υπουργεία θα δανείζονται μόνο για επενδύσεις.
* Προβλέπεται η παραμονή των γενικών διευθυντών των υπουργείων υπό προϋποθέσεις, ακόμη κι αν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
* Στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) Εισπράξεις και Πληρωμές για την Εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους», θα πρέπει να πηγαίνουν τα έσοδα που εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Στο πλαίσιο αυτό στην πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται και «η παραμικρή λεπτομέρεια για τα πάντα», όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, δηλαδή από το πού και πώς θα πωλείται το βρεφικό γάλα, μέχρι τις συντάξεις, οι οποίες στο εξής θα καταβάλλονται κάθε τελευταία μέρα του μήνα, ενώ υπάρχει και σειρά διευκρινιστικών ρυθμίσεων ακόμα και για τα ταξί και τα βυτιοφόρα.
Με τη δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα απομακρύνονται οι απειλές των εταίρων μας να ελέγχουν αυτοί την πορεία του προϋπολογισμού υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και ΟΤΑ.
Με τις δύο αυτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση μεταβαίνει ουσιαστικά έτοιμη στις Βρυξέλλες για την αυριανή «μάχη», ενώ ο κ. Στουρνάρας θα έχει στις αποσκευές του και την πρόταση της Αθήνας για το πώς θα μπορούσε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από την επιμήκυνση.
Ακόμη δύο πράξεις αφορούν στο καθεστώς μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής που πρέπει να συμβαδίσει με αυτό που ισχύει σε όλο το Δημόσιο, καθώς και στις συντάξεις των βουλευτών.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
«Φρένο» στις δαπάνες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) βάζει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς επεκτείνεται και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ), η οποία προβλέπει ότι όποιος φορέας αποκλίνει σε μηνιαία βάση, το ποσό θα αφαιρείται από την επιχορήγηση του επόμενου μήνα.
Το εγκεκριμένο μάλιστα ποσό ακαθάριστου δανεισμού θα μειώνεται ισόποσα μέχρι να αντισταθμιστούν οι αρνητικές αποκλίσεις, οπότε η επιχορήγηση και ο δανεισμός θα αναπροσαρμόζονται στα αρχικά εγκεκριμένα όρια. Αν υπάρξει απόκλιση σε βάθος τριμήνου, εξαμήνου ή έτους, η ίδια διάταξη προβλέπει αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ εάν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συγκεκριμένου φορέα λήγει αυτοδίκαια σε διάστημα ενός μηνός από τη διαπίστωση της εν λόγω απόκλισης.
Υπάρχει υποχρέωση υποβολής ετήσιων προϋπολογισμών που θα εξειδικεύονται σε μηνιαία και σε τριμηνιαία βάση και θα υποβάλλουν μηνιαία οικονομικά στοιχεία.
Ιδρύεται Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ, το οποίο σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% επιβάλλει αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, περιορισμό δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου η οποία θα θεωρείται νόμος του κράτους αφορούν και τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για το χρέος, για τον οποίο η τρόικα πιέζει να αυξηθεί η εποπτεία του και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί πλήρως με την καταβολή της επόμενης δόσης, ενώ θα τροφοδοτείται μεν με τα δάνεια του EFSF, αλλά και με φορολογικά έσοδα ως μέρος της συνεισφοράς της Ελλάδας για την αποπληρωμή του χρέους.
48ΩΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ
Δύο ημέρες μόλις πριν από το Eurogroup της Τρίτης, όπου βασικό ζήτημα θα είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε το διήμερο - Σάββατο και Κυριακή (17-18/11) - ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας, στην οποίαν διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.
«Είμαστε έτοιμοι 101% ειπώθηκε χαρακτηριστικά», ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης. Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, αλλά και μερικές μικρές αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου με στόχο την καλύτερη διευκρίνιση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και οι εκπρόσωποι των δανειστών να μην έχουν αμφιβολίες και αντιρρήσεις. Ο υπουργός Εργασίας επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας, για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι, για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Πηγή: www.naftemporiki.gr
ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Νέο γύρο κινητοποιήσεων, με στάσεις εργασίας και καταλήψεις σε υπηρεσίες δήμων, ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν σήμερα Δευτέρα σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτηρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.

Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για το γενικότερο σχέδιο της διαθεσιμότητας.

Για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων να αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, ώστε η απόφαση για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δηλώνει τέλος ότι δεν θα επιτρέψει «καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ότι είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της. Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου