Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Την έξοδο βλέπουν υπάλληλοι των δήμων και της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας

 Έτοιμη είναι η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα εγκαταλείψουν το Δημόσιο. 
Η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.
Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν ...τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου.
 Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.
Δεκάδες θέσεις υπαλλήλων καταργούνται και στους δύο δήμους της Ευρυτανίας καθώς και στην Αντιπεριφέρεια που αφορούν υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ και οι οποίοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα απολυθούν άμεσα, έως το τέλος του έτους.
Ήδη ,σύμφωνα με πληροφορίες του Prasi@Online , μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου υπάρχουν αντιδράσεις απο τους υπαλλήλους που βλέπουν σύντομα την πόρτα της εξόδου,είτε προς τους δημάρχους είτε προς τον Αντιπεριφερειάρχη  ενώ άμεση  είναι η παρέμβασή τους ώστε τα ΔΣ των δήμων .΄'οσο και το ΠΣ της Περιφέρειας  να πάρει απόφαση μη αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων.
Τον στόχο αυτό συμμερίζονται και οι δήμαρχοι, όπως διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου