Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συγκροτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Φωκίδα


Δελτίο Τύπου
Ο βουλευτής Ευβοίας και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα, επισκέφτηκε την Άμφισσα. Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων τα παρακάτω:...

Μέσα σε δύο χρόνια ακυρώθηκαν εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, έχασαν μεγάλο τμήμα του εισοδήματός τους τα λαϊκά στρώματα, η κοινωνία ισοπεδώθηκε, ενώ η οικονομία έχει μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ θανάτου.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ανίκανο, διεφθαρμένο και υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αφού συνηγόρησε ασμένως σε αυτή την καταστροφή, εξαντλεί τα όριά του και αποσταθεροποιείται.
Βιώνουμε το τέλος μιας εποχής. Ζούμε τις ωδίνες μιας νέας εποχής. Όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να επαναφέρει το δίλημμα, ευρώ ή δραχμή, όσο και αν ευελπιστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πως θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ευνοήσουν τον έλεγχο της καταστροφικής πορείας, όσο κι αν το οικονομικό, επικοινωνιακό και πολιτικό κατεστημένο τους συμπαραστέκεται η αλήθεια είναι μία: εμπρός στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις.
Η μία είναι αυτή που υλοποιείται, η μνημονιακή που δεν επιτυγχάνει κανένα από τους διακηρυγμένους στόχους της, οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή και τη χώρα στη χρεοκοπία, οδηγεί τους ανθρώπους σε εξαθλίωση και λειτουργεί ως αρνητικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη .
Η άλλη είναι η εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που θεωρεί ως βάση την ακύρωση των μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας και στηρίζεται σ’ ένα συνεκτικό πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Αυτές οι δύο ξεκάθαρα αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις θα συνεχίσουν να συγκρούονται σε όλα τα επίπεδα, στη Βουλή και στους αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου