Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο Όμιλος Σακελλάρη θα κατασκευάσει το τούνελ Μοναστηρακίου - Παραθάλασσου

Ο Τεχνικός Όμιλος Σακελλάρη θα αναλάβει το έργο αποκατάστασης των πρανών του δρόμου Μοναστηρακίου – Παραθάλασσου προϋπολογισμού 2.392.000 €.

Η δημοπρασία του έργου έγινε χθες στην Άμφισσα στα γραφεία της Περιφέρειας και ο συγκεκριμένος όμιλος ήταν ο μειοδότης, με έκπτωση 40% .

Στην συγκεκριμένη περιοχή εκδηλώνονται προβλήματα καταπτώσεων, οι οποίες ...ξεκινούν αμέσως μετά τα τελευταία σπίτια του οικισμού και εκτείνονται κατά μήκος της παραλιακής οδού. Η αντιμετώπισή του ήταν αναγκαία καθώς η υπάρχουσα κατάσταση θα δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής στεγάστρου και κατασκευής τοίχων τύπου βραχοπαγίδας. Η θεμελίωση τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου τύπου βραχοπαγίδας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του δρόμου, θα γίνει σε πασσάλους, οι οποίοι (τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου) θα επενδυθούν ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, ενώ το σκέπαστρο από τη μεριά της θάλασσας θα εδράζεται σε στύλο και θα έχει ανοίγματα που θα επιτρέπουν το φυσικό φωτισμό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες .
http://dorida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου