Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Επιστολή αναγνώστη για το ΜΑΙΑΜΙ στην Ιτέα


MIAMI

 Τώρα που ο κουρνιαχτός έχει κατακαθίσει και η λάσπη έχει στεγνώσει αναφέρομαι στο πολυδιαφημισμένο και πολυπόθητο ‘Miami’ γιατί είναι η στιγμή να αποκαλυφθούν ορισμένες αλήθειες .
Κατ’ αρχάς θα πρέπει μερικοί άνθρωποι που διεκδικούν κάποια πόστα να έχουν γνώση του αντικειμένου που καλούνται να αναλάβουν και να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των πράξεων τους .
Επίσης η εξουσία που τους ορίζει πέραν της κομματικής τους ταυτότητας και εκτιμούν και άλλες παραμέτρους ...
, γιατί στο κομματικό τους χώρο πιστεύω να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι .

Επί του θέματος :

Η επιτροπή διαγωνισμού της δημοπρασίας για το ‘Miami’ έβγαλε μία απόφαση απορριπτική για το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων αφήνοντας μόνος δύο από τους εννέα .
Η Λιμενική επιτροπή επικύρωσε την απόφαση και την έστειλε στην Περιφέρεια για τις παραπέρα ενέργειες που προβλέπονται .
Δεν μπαίνω στην διαδικασία νόμιμης ή παράνομης απόφασης γιατί δεν με αφορά .
Η Περιφέρεια απορρίπτει την απόφαση της Λιμενικής επιτροπής ως παράνομη .
Η απόφαση αυτή άφησε εκτεθειμένη την Λιμενική επιτροπή και περισσότερο τον Πρόεδρο ο οποίος είχε παραδώσει τα κλειδιά στους ενδιαφερόμενους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπρασίας .
Άγνοια ή σκοπιμότητα ;   
Με την ενέργεια αυτή άφησε εκτεθειμένους τους ενδιαφερόμενους δεδομένου ότι είχαν προβεί σε εργασίες και δαπάνες τις οποίες εάν τελικά δεν έπαιρναν θα έπρεπε από κάποιον να τις διεκδικήσουν .
Με διάφορα τεχνάσματα τα οποία δεν αφορούν την υπόθεση ο πρόεδρος προσπάθησε να ανατρέψει την απορριπτική απόφαση της Περιφέρειας .
Η ουσία του θέματος αρχίζει από τώρα …
Η αντιπεριφερειάρχης κα. Γαζή  στην ημερήσια εφημερίδα ‘.ώρα της Φωκίδας ‘ στις 2 Ιουνίου 2012 απολογείται ότι η περιφερειακή ενότητα Φωκίδος δεν έχει αρμοδιότητα στις αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής (Η μόνη αρμοδιότητά της είναι ο ορισμός της Λιμενικής Επιτροπής )
Μήπως η αντιπεριφερειάρχης κα Γαζή (ερωτώμενος ) παρέλειψε να αναφέρει την εκχώρηση της αρμοδιότητας υπογραφής στην αιρετή περιφερειακή ενότητα ;
Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κα Γαζή εάν η πρώτη απορριπτική απόφαση ήτο από την αιρετή περιφερειακή ενότητα Φωκίδος , η δεύτερη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς μπορούσε να έχει κάποια νομιμότητα .
Εάν όχι δημιουργείται μείζον θέμα αξιοπιστίας και νομιμότητας των αποφάσεων της περιφέρειας. Υπήρχαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο θέμα .  
Για να κλείσει οριστικά το θέμα θα πρέπει ο Πρόεδρος να ξεκαθαρίσει τι από όλα αυτά συμβαίνουν .
Και στις δύο αποφάσεις της Περιφέρειας διέρρευσαν φήμες για παρεμβάσεις . Από ποιους έγιναν , σε ποιους έγιναν και σε τι αποσκοπούσαν ;
Αρκετά απασχόλησε την τοπική κοινωνία της Ιτέας το ‘Miami’ γιατί μπορεί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ‘Miami’ να θεωρείτο το φιλέτο της Ιτέας ( από ύψος ενοικίου σίγουρα ) , δεν επιτρέπεται όμως τοπικά να δημιουργούνται τέτοια θέματα , με ευθύνη κάποιων παραγόντων που διορίσθηκαν για να επιτελούν αντικειμενικά το έργο τους .

Ένας πολίτης της Ιτέας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου