Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Μια έκπληξη μας περίμενε μπαίνοντας στο χώρο της Βιβλιοθήκης του χωριού.
Είχε πρόβα η θεατρική ομάδα και θελήσαμε να μάθουμε πώς το βλέπουν τα παιδιά που συμμετέχουν.
Ρωτήσαμε, και μείναμε έκπληκτοι από της απαντήσεις τους....

Η Νάγια Πάντου μας είπε ότι ‘’νοιώθει πολύ όμορφα που συμμετέχει, μαθαίνει για το Θέατρο και είναι ένας ευχάριστος τρόπος διασκέδασης’’.
Η Γεωργία Αδαμάκου παίζει τον ρόλο της φίλης της Στέλλας, ‘’περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας’’.
Η Χριστίνα Καλλιμάνη, η Στέλλα στο θεατρικό έργο, ‘’μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας και να διασκεδάσουμε’’.
Η Γιασμίνα Ρόδη είπε ‘’ μας δίνεται η ευκαιρία  ( δεν υπάρχουν και πολλές )  για να περνάμε ευχάριστα, να καλλιεργήσουμε την κοινωνικότητα μας και το ομαδικό πνεύμα’’.
 






Η Μαρία, η Φωτεινή, η Νάγια και η Γεωργία ξεχωρίζουν για το χιούμορ.
Καταλάβαμε ότι τα παιδιά θέλουν να προσθέσουν μια καινούρια νότα στο χώρο της παιδικής διασκέδασης- εκμάθησης.






Αξίζει να τα αναφέρουμε.
Σταματίου Μαρία – Ρόδη Γιασμίνα – Στράιτχοφ Λένα –
Καλλιμάνη Χριστίνα – Βαλάσκα Φωτεινή – Αδαμάκου Γεωργία –
Κορτσέλη Κωνσταντίνα – Κοπανάκη Γεωργία – Μεσκούτη Φιλιώ –
Κοπανάκη Τάνια – Πάντου Νάγια – και ο άνδρας της παρέας
Παπαιωάννου Τάσος.
Δασκάλα η Μητροπούλου Μήνα.
 
Η Θεατρική ομάδα Πολυδρόσου «ΕΡΩΧΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ» εδώ και λίγους μήνες με πολύ δουλειά, κέφι και μεράκι έχει καταφέρει να κανει αισθητή την παρουσία της στο χωριό μας αλλά και στα γύρω χωριά. Τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα έρχονται κάθε εβδομάδα στην πρόβα με ενθουσιασμό για να περάσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς και να μάθουν τα μυστικά του θεάτρου.
   Όπως και κάθε ηθοποιός έτσι και εμείς όμως, έχουμε ανάγκη το χειροκρόκτημα γι’αυτό αποφασίσαμε να ανεβάσουμε την πρώτη μας παράσταση. Ενταχθήκαμε ,λοιπόν, στις εκδηλώσεις του χωριού «Παρνάσσεια 2012» και έτσι την Παρασκευή 17Αυγούστου θα παρουσιάσουμε στο δημοτικό σχολείο Πολυδρόσου την παράσταση «Σαν παλιό σινεμά» ένα musical-κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία Μήνας Μητροπούλου.
  Επειδή η στασιμότητα δεν μας χαρακτηρίζει αντιθέτως είμαστε υπέρμαχοι της προόδου και της εξέλιξης έχουμε στα σκαριά και το τμήμα ενηλίκων. Τα μαθήματα του θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη  και αναμένεται η ίδια επιτυχία με αυτήν του παιδικού τμήματος.
  Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής μας και ιδιαίτερα η δράστηρια πρόεδρος του κυρία Αλέκα Παπαθανάσιου-Θάνου. Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε αναγνώρισαν την προσπάθεια και τον κόπο μας και μας υποστηρίζουν σε κάθε μας βήμα.
   Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το τοπικό συμβούλιο που μας παραχώρησε την αίθουσα της βιβλιοθήκης, ώστε να στεγάσουμε τις πρόβες και τα όνειρα μας . Γιατί η τέχνη μας δίνει δύναμη και κουράγιο, μας δίνει  λόγο για να χαμογελάμε, μας δίνει  πνευματικό πλούτο, είναι αναγκαίο αγαθό και όχι πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς.
                                                                                             Μήνα Μητροπούλου
                                                      Υπεύθυνη θεατρικής ομάδας Πολυδρόσου        
                                                                                           «ΕΡΩΧΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου