Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

6ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου “XENOPHANES TROPFY IN DELPHI”

Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Παναγιώτα Γαζή έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην τελετή έναρξης
του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου “XENOPHANES TROPFY IN DELPHI”
Κυριακή 01/07/2012, και ώρα 19.00
στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ
Δημοτικά Αθλητικά
Κέντρα
Δ.Α.Κ. Άμφισσας
Δ.Α.Κ. Ιτέας
Δ.Α.Κ. Χρισσού
Ε.Π.Σ. Φωκίδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: 6Ο «XENOPHANES TROPHY in DELPHI» 1-4 Ιουλίου 2012.

Ο Δήμος Δελφών, η Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και ο «Α.Σ. Αμφισσαϊκός 2006» συνδιοργανώνουν 1-4 Ιουλίου 2012 το «6ο Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου νέων XENOPHANES TROPHY» στην περιοχή του Δήμου Δελφών και υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Φωκίδος. ...

To ‘XENOPHANES TROPHY’ διοργανώνεται ήδη με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 5 χρόνια στη Φωκίδα. Με συμμετοχή ομάδων όπως η Arsenal FC Elite Academy, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Ατρόμητος Αθηνών, ο Πανιώνιος, ομάδες από το δίκτυο ‘Arsenal Soccer Schools’ σε Ελλάδα & Κύπρο καθώς και ομάδων από το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας. Το τουρνουά δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διαγωνιστούν με μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και είναι βασισμένο στο ταλέντο των αθλητών γεννημένων τα έτη 1997 έως 2002 (U11-U13-U15-U17).
            Για τη διοργάνωση αυτή ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Φουσέκης δήλωσε:
«ο τόπος μας, μέσα στη μακραίωνη ιστορία του, δίνει σε όλο τον Κόσμο, τους τρόπους με τους οποίους κάποιες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες. Έτσι και ο Δήμος Δελφών, με τη συνεχή & ισχυρή υποστήριξή του στον υγιή αθλητισμό, στέλνει και φέτος μέσω του «Ξενοφών Trophy in Delphi 2012» το μήνυμα ότι “το μέλλον χτίζεται σωστά μόνον όταν έχεις όραμα γι’ αυτό”. Και η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά, ότι σαν Δήμος Δελφών, επενδύουμε στο μέλλον και σε έναν αθλητισμό που θα ενώνει στην πατρίδα του όλες τις αξίες του ‘ευ αγωνίζεσθαι’.»
            Ο αθλητικός αυτός θεσμός θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Δήμο Δελφών και αναμένεται να συγκινήσει τους φίλους του ποδοσφαίρου σε Πανελλήνια αλλά και Διεθνή κλίμακα καθώς φέτος έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι ομάδες Αrsenal FC Elite Academy Southeast Europe, Richmond Strikers (USA), SLouis Gallaher (USA), Olimpic Τιράνων (ALB), Virovitica Academy Croatia (CRO) και σύλλογοι από την Ελληνική Super League.
            Τη φετινή χρονιά στόχος του τουρνουά είναι να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη διεθνή απήχηση και να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε επίπεδο ποιότητας των αγωνιζομένων ομάδων. Παράλληλα, σκοπεύει να αναδείξει τη Φωκιδα ως επίκεντρο αθλοτουρισμού και τη σημασία που αυτός μπορεί να έχει για τους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή. Με αυτούς τους στόχους ως γνώμονα έχουν προσκληθεί και ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ένα πλήθος ομάδων  από το εξωτερικό. Από τις Η.Π.Α δε, οι St. Louis Scott Gallagher και οι Richmond Strikers, δυο ομάδες που συνεργάζονται με την Arsenal FC σε επίπεδο ακαδημιών με στόχο να ετοιμάσουν την επόμενη γενιά που θα επανδρώσει την ομάδα του Λονδίνου.
            Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν σε γήπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές της FIFA:
-Το Δημοτικό γήπεδο Άμφισσας (φυσικός χλοοτάπητας)
-Το Ενωσιακό γήπεδο Άμφισσας  (συνθετικός χλοοτάπητας 5ης γενιάς)
-Το Δημοτικό γήπεδο Χρισσού (συνθετικός χλοοτάπητας 5ης γενιάς)
-Το Δημοτικό γήπεδο Ιτέας (φυσικός χλοοτάπητας)
            Η τελετή έναρξης 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Xenophanes Trophy in Delphi» θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Ε.Π.Σ Φωκίδας την Κυριακή 1η Ιουλίου και ώρα 19.00.

Media Parthners
Τηλεόραση: Star Κεντρικής Ελλάδας
Αθλητικό Ραδιόφωνο: Nova Sport FM
Αθλητική Εφημερίδα: Sportday
Ιστοσελίδα: England 365

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου