Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μανία καταδίωξης με τον ΣΥΡΙΖΑ η Παπαρήγα?


Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου




Σαν να αρχίζει να χάνει το μέτρο η Γ.Γ. του ΚΚΕ Παπαρήγα...
 Από την μία τηλεφωνάει σε εκπομπή και ρωτάει γιατί δεν άφησαν την Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη βγαίνει με δηλώσεις ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το ΚΚΕ μπορεί. Σαν να μας φαίνεται ότι δεν μπορούν να δώσουν την λύση οι κλασικοί του μαρξισμού αλλά οι κλασικοί της ψυχανάλυσης.
Δείτε το βίντεο και διαβάστε το κείμενο...



«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί ν’ αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ»

«Μην παρασύρεσαι από αυτά που λέει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αντιφάσεις που έχει, γιατί κινούνται στα ίδια πλαίσια πολιτικής. Αυτός που κάνει ουσιαστική κριτική και πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός που μπορεί να το κάνει είναι το ΚΚΕ», τόνισε το βράδυ της Πέμπτης η Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στον Περισσό.
Και η κ. Παπαρήγα συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουν το ΚΚΕ τι λέει. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται για λόγους ανταγωνισμού στις εκλογές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο ένας λέει "ο Ολάντ τα λέει καλά", μετά όταν ο Ολάντ συναντάει τον άλλο, ξινίζεται και ο άλλος και τον λέει "Ολαντρέου". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας συντηρητικής στροφής των μαζών μετεκλογικά. Αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει ιδεολογικά και πολιτικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κάθε μορφή συντηρητισμού, είναι βεβαίως το κίνημα πριν απ' όλα, το ταξικό κίνημα, η ταξική πάλη και το ΚΚΕ.

Να καταλάβει ο κόσμος, γιατί η ΝΔ χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον χτυπάει σαν το χταπόδι. Πρώτα πρώτα τον χτυπάει για ψήφους. Και δεύτερον, η αστική τάξη δε θέλει ιμιτασιόν κόμματα, θέλει γνήσια δικά της, τα ιμιτασιόν δεν τα θέλει. Το ΚΚΕ, όμως, μπορεί να αντιπαλέψει το συντηρητισμό που μπορεί να καλλιεργηθεί και να τον μετατρέψει σε ριζοσπαστισμό».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας»

Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η γ.γ. του ΚΚΕ στρέφεται και πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την πολιτική προοπτική τους ως «μίας χρήσης» και εκτιμώντας ότι έχει τοποθετηθεί από την «άρχουσα τάξη» σε ρόλο διαχειριστή της χρεοκοπίας.

Στην κυρίαρχη τάξη της χώρας υπάρχει εσωτερική διάσπαση, με το ένα της τμήμα να θέλει να στηριχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ το άλλο, το «πιο ανοιχτομάτικο», εκτιμά ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την χρεοκοπία και θέλει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ να «κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας. Θα είναι μιας χρήσης, δεν τον λυπάμαι καθόλου γιατί είναι επιλογή του», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για παιχνίδια που παίζονται πάνω σε ένα υπαρκτό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας, ενώ ανέφερε ότι τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και ορισμένες εφημερίδες «σπρώχνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει και την χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικά κανάλια. Κατέστησε σαφές ότι δεν μιλά ούτε για «συνωμοσίες», ούτε για «διαπλοκές», επισημαίνοντας ότι: «μιλάω για επιλογές της άρχουσας τάξης».

«Σήμερα, μια "αριστερά του σαλονιού" είναι "ό,τι πρέπει"», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το «αντι-ΠΑΣΟΚ και το αντι-ΝΔ είναι μισό βήμα, καθώς αυτός που εγκατέλειψε αυτά τα δύο κόμματα πρέπει να εγκαταλείψει και βασικές τους απόψεις, όπως το ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση εντός της ΕΕ, ότι ο λαός πρέπει να αρκείται σε "ξεροκόμματα", καθώς και το ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς ταξική πάλη».

http://tvxs.gr


Καλά η Παπαρήγα έχει σκεφτεί ότι εκτός από τα έδρανα της βουλής υπάρχει και ο κόσμος ο απλός εργαζόμενος. Μπορεί ένα κομουνιστικό κόμμα να αφήνει τον κόσμο αβοήθητο σε μια χρεοκοπία για να βγάλει την χαιρεκακία του για τους οποιοσδήποτε, ρεφορμιστές οπορτουνιστές ή όπως αλλιώς θέλουν να τους λένε τα μέλη του ΚΚΕ;
Αν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσουν οι φασίστες και τότε δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για το ΚΚΕ ούτε για καμιά ελευθερία στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου