Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Να προστατέψουμε την Αρκούδα της Οίτης!

 Προσοχή: έκκληση για βοήθεια και δράση! Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αρκούδα επανεμφανίστηκε στην Οίτη!

Άμεσα η Πολιτεία, οι αρμόδιες αρχές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και όσοι εθελοντές μπορούν, πρέπει να κινητοποιηθούν για να εξασφαλιστεί η πλήρη προστασία και η επιβίωση του ζώου!  ...

Τις φωτογραφίες (υπάρχουν και άλλες) μας τις έδωσε ο φίλος Αντώνης (από το skifun) ο οποίος έτρεξε στον ποδηλατικο μαραθώνιο Οιτης την Κυριακή 20/5.
Υπήρξαν και κάποιες ζημιές σε μελίσσια. ενημερώθηκε η "Καλλιστω" δείχνοντας ενδιαφέρον και με την σειρά τους ενημέρωσαν τον φορέα διαχείρησης Οιτης.
Αναμένεται κάποια ενημέρωση για το ζώο και τα μέτρα πρόληψης. τα οποία είναι πολύ απλά και αποτελεσματικά 100%.
προσωπική μου γνώμη...δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Αν δεν φύγει, γιατί περί περιστασιακής παρουσίας πρόκειται, πριν βγει το καλοκαιρι θα είναι νεκρή!
Απλά γιατί είμαστε ΖΩΑ! εμεις είμαστε "ζώα"..όχι η αρκούδα . Δυστυχώς στην πλειοψηφία μας, καταστρέφουμε οι ίδιοι τον τόπο που ζούμε!
... Αν είναι αρσενική, κατα πάσα πιθανότητα λοιπόν -αν δεν βρει ταιρι εδώ -θα φύγει.
Είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο ζωο να το κυνηγάμε ετσι.Ειναι ομορφιά για τα βουνά μας και πλούτος.
Η περιστασιακή παρουσία της μπορεί να γίνει μόνιμη σε ένα τόσο πλούσιο βουνο (πανίδα και ειδικά χλωριδα) όπως η Οιτη.
Μπορεί να γίνει το σπίτι της αρκεί να μην την κυνηγήσουμε και να συμβιώσουμε.
Ακριβώς όπως κάνουν πλέον στην βόρεια Ελλάδα , όπου μετά από αγώνες "αρκτούρου" και "καλλιστω",
οι κάτοικοι σε μεγάλη πλειοψηφεία τις δέχτηκαν και συμβιώνουν. εκεί δεν είναι άμεσα ο άνθρωπος η απειλή τους , αλλά τα τροχαία ατυχήματα!
καιρός να τις δεχτούμε κι εμεις εδώ οι νότιοι λοιπόν..ας πάρουμε το παραδειγμα τους.
Με ηλεκροφόρα καλώδια (ακίνδυνα για τον άνθρωπο) για τα μελίσσια και καλά σκυλιά (ποιμενικοί) για τα κοπάδια το "πρόβλημα" λύνεται άμεσα και απλά.See more
Πολιτης Κωστας

http://konstantinosdavanelos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ηλεκτροφορα συρματα...οι οικολογοι εχουν αρχιση να παρανοουν,αλλα τι περιμενεις,ο χορτατος τον πεινασμενο δεν τον καταλαβαινει,ασε που οι περισσοτεροι απο τους'οικολογους'ειναι δημοσιοι υπαλληλοι κ εχουν παθει εγκεφαλικη μαλακινση,τρεφομενοι απο ενα ουτοπικο συστημα που προταξε τα 'θελω' ως αξια απο τα 'πρεπει'

    ΑπάντησηΔιαγραφή