Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κατέθεσε αίτηση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα απευθείας στο Σαμαρά ο Φουσέκης;;;

Έντονος ο προβληματισμός στα στελέχη της οδού Γάτου
Κατέθεσε αίτηση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα απευθείας στο Σαμαρά ο Φουσέκης;;;
Οργίασαν οι φήμες περί υποψηφιότητας Καμμένου στη Φωκίδα
Έντονος είναι ο  προβληματισμός στα  τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά τις φήμες, που ειδικά χτες οργίασαν, περί  εκλογικής καθόδου του Πάνου Καμμένου στη Φωκίδα.
Ο πονοκέφαλος των στελεχών της οδού Γάτου μεγαλώνει  ακόμη περισσότερο από την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι αίτηση ενδιαφέροντος για να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές έχει καταθέσει  απευθείας στον Αντώνη Σαμαρά  και ο δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης .
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....


Όπως είναι γνωστό ο τέως υπουργός Πάνος Καμμένος  έχει καταγωγή από το Γαλαξίδι  και ως αρχηγός κόμματος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρειες.
Αν τελικά οι φήμες αυτές επαληθευτούν και τελικά εκτεθεί και στη Φωκίδα(η άλλη είναι στη Α΄ Αθηνών)  τότε τα δεδομένα στο νομό  αλλάζουν άρδην  αφού, τουλάχιστον δημοσκοπικά, το κόμμα του πάει αρκετά καλά  και ίσως να  καταφέρει να διαταράξει τις ευαίσθητες πολιτικές  ισορροπίες.
Όπως τόνιζε χτες στέλεχος της ΝΔ από την Άμφισσα  που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του «ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καμμένου  στη Φωκίδα βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την εκλογική νίκη και την  κατάκτηση της  έδρας. 
Στην  περίπτωση αυτή χρέος του κόμματος είναι να  κατεβάσει το καλύτερο δυνατόν ψηφοδέλτιο με σκοπό την συσπείρωση των μελών και φίλων του κόμματος που το τελευταίο διάστημα δείχνουν σημάδια αποσυσπείρωσης τόσο για τη γενικότερη μνημονιακή στροφή Σαμαρά    όσο και γιατί από τα λεγόμενα φαβορί για το χρίσμα απουσιάζει το «μεγάλο» όνομα αλλά και δεν εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος»
Στο σημείο αυτό έρχεται και ¨κουμπώνει» η άποψη πολλών στελεχών της ΝΔ , σε Δωρίδα και Παρνασσίδα,  για υποψηφιότητα  Φουσέκη, ως «του μόνου που μπορεί  να συσπειρώσει ξανά τον απογοητευμένο κόσμο του κόμματος και συνάμα να  επαναφέρει  στο πολιτικό προσκήνιο δυνάμεις που είναι και πέρα της στενής ιδεολογικής και προσωπικής επιρροής Σαμαρά»
Μάλιστα οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και ο Σαμαράς βλέπει ότι απομακρύνεται η προοπτική της αυτοδυναμίας τόσο θα βάζει νερό στο κρασί του και  το  κριτήριο με το οποίο θα επιλέξει τους υποψηφίους του δεν θα είναι η ιδιότυπη ιδεολογική καθαρότητα που είχε επιβάλλει στο όνομα της δεξιάς στροφής του κόμματος αλλά το ποιος-α θα μπορέσει να φέρει τους περισσότερους ψήφους ..
 Μια λογική που άλλωστε ποτέ δεν ήταν μακριά από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας και που όπως φαίνεται επανέρχεται από τη δύναμη της αναγκαιότητας.
Εντωμεταξύ χτες στη Συγγρού  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με όλους τους πρώην βουλευτές , μεταξύ αυτών και ο κος Μπούγας, τον οποίο φαίνεται ότι συνεχίζουν να πιέζουν να κατέλθει ξανά υποψήφιος.
Η υποψηφιότητα Μπούγα όμως φαίνεται ότι σκοντάφτει αφενός μεν στην δική του αρνητική θέση   και αφετέρου στην αρνητική άποψη σημαντικής μερίδας τοπικών στελεχών
Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός χρόνος που διανύουμε είναι αρκετά συμπυκνωμένος και το κόμμα αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή να ανακοινώσει τους υποψηφίους του σε όλη την Ελλάδα με το σκεπτικό να υπάρχει αρκετό χρονικό περιθώριο να «οργώσουν» τις περιφέρειες τους φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
http://www.orafok.gr

4 σχόλια:

  1. θα το φας το μαύρο σου και εσυ !!! αν κατεβεις με αυτους εισαι ενας απο τους προδοτες!!

    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ = ΚΛΕΦΤΕΣ , οποιος τους στηριζει ειναι αυτοματα εχθρος της κοινωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έφτιαξε την Αμφισσα, αφου έφτιαξε τη Φωκίδα, τώρα θέλει να φτιάξει και την Ελλάδα,θέλει κι άλλα να φάει δεν τον έχουν φτάσει αυτά που έχει φάει και να χει τον κόσμο απλήρωτο.Οσο ο λαός θα κοιμάται αυτά θα κάνουν αυτοί.Οι 300 και όλοι συν αυτώ συνεχίζουν να σπαταλάνε να κλέβουν και να είναι στο απυρόβλητο και με 4 χρονάκια να νπάρουν πλήρη σύνταξη και το κοσμάκο τον διαλύσανε.Το μαύρο δεν είναι τίποτα,κρεμάλα και μόνον κρεμάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν αποκλείσουμε απο την εξουσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (τη Ντόρα ποιος τη ...) θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Το κριτήριο πρέπει και στη Φωκίδα να είναι κομματικό, δηλ. τίθεται η ερώτηση της συνέχειας της προδοσίας των τραπεζών-"αγορών" μέσω της δωροδοκημένης τσογλαναρίας των παραπάνω κομμάτων (για τον Κουβέλη τι λέτε, θα κάνει καμμιά κωλοτούμπα;) ή το αντιμνημονικό μέτωπο με θάρρος για κάτι νέο. Τους συμπατριώτες μας τους βλέπω ακόμη "ολίγον πεινασμένους" και φοβάμαι μήπως συνεχίζουν να κολλάνε στη ΝΔ. Σχετικά με τον Πάνο Καμμένο μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η επιλογή του δεν είναι επιπόλαιη και δεν είναι εφήμερη. Η κωλοτούμπα αποκλείεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή