Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δημήτρης Καρδάκος; Η συνεταιριστικη Τράπεζα Λαμίας δεν έκλεισε αλλά μας ...κλείσανε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας   σημερα  το απόγευμα  και ώρα 5.30μμ στο εργατικό κέντρο Φθιώτιδας για το λουκέτο στη ΣΤΛ.
 Στη θλιβερή θέση να ανακοινώσει την αποτυχία όλων των προσπαθειών να βρεθεί λύση για το θέμα του λουκέτου στη ΣΤΛ , βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημήτρης  Καρδάκος κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης  των τοπικών φορέων. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο βαρύ   στην κατάμεστη από  πολίτες και εργαζόμενους  αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. 
  Όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει ο  κ.  Καρδάκος ....απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις,  η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας πάρθηκε κατ΄επιταγήν της τρόικας και υλοποιήθηκε  με την ξαφνική  εμφάνιση και προκλητική συμπεριφορά του εκκαθαριστή. 

  Όπωςτόνισε,  η απόφαση αυτή είναι  πρόβα τζενεράλε για να κλείνουνε όλες οι Συνεταιριστικές Τράπεζες . Επέλεξαν να κλείσουν την τράπεζα της Λαμίας γιατί έχει προίκα, καταθέσεις, ακίνητη περιουσία  και 12000 μετόχους και κάποιοι θα επωφεληθούν ....Η μόνη διαβεβαίωση που πήρε από τις συναντήσεις ήταν ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και  σύντομα  οι καταθέτες και οι δανειολήπτες της τράπεζας θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.
Την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα της συνάντησης  τόσο με την   Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών όσο  και με  τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα και την άρνηση όλων των κυβερνητικών και θεσμικών  παραγόντων να στηριχτεί η Τράπεζα και οι 45 εργαζόμενοι που πετάχτηκαν στο δρόμο εξέφρασε και ο Πρόεδρος των εργαζόμενων στην Τράπεζα. 
 Αντικείμενο έντονης κριτικής ήταν και η Περιφέρεια Στερεάς για τη όλη στάση της απέναντι στην συνεταιριστική Τράπεζα . Ειδικότερα επικρίθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς για τις προκλητικές  δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι. Προτάσεις για νομική προσφυγή ακύρωσης της απόφασης της ΤΕ ,  πίεση για πολιτική πρωτοβουλία ανάκλησης της απόφασης και  κινητοποιήσεις  για να δείξουμε ότι η τοπική κοινωνία αντιδρά κατέθεσε ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς.
Προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και κατάληψη της Τράπεζας Ελλάδας  οι οποίες κατατέθηκαν  από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης  δεν υιοθετήθηκαν.  Αποφασίστηκε πάντως συγκέντρωση διαμαρτυρίας  όλων των πολιτών της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής σήμερα  το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Φθιώτιδας και ώρα 5.30μμ  όπου είχε προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση του ΔΣ της τράπεζας. 
Από τη σύσκεψη,  δεν έλειψαν και οι προτάσεις για σωτηρία που θα έρθει από τις  πολιτικές παρεμβάσεις και τη  στήριξη από τους απόντες  τοπικούς βουλευτές. 
Αλήθεια,  υπάρχουν ακόμα αυταπάτες ότι μπορούμε να σωθούμε από τους θύτες μας, αυτούς που μας οδήγησαν μέχρι εδώ με τις πολιτικές τους επιλογές ; Η πρόκειται απλά για μια προσπάθεια κάποιων να κρατήσουν τα προσχήματα  για να περισώσουμε ότι μπορούν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές; 


 ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ, ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου