Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Λιάπη για τον ΟΣΕ


 Άφησαν τον Χριστοφοράκο να πάει στην Μέρκελ, υπάρχει περίπτωση να αντισταθεί η γαλάζια μαφία στον πατρώνο της;

Το δρόμο της Βουλής παίρνει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών της χώρας για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη αναφορικά με τον ΟΣΕ.
Το αίτημα υπέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με έγγραφο της προς την Βουλή, και αφορά εισαγγελική έρευνα για καταγγελλόμενα σκάνδαλα στον ΟΣΕ την περίοδο 2004-2007.
Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που διενήργησε τη δικαστική έρευνα και βάση νόμου υποχρεούται να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Βουλή.
Ωστόσο, τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί λόγω του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της Βουλής το Μάιο του 2009....

Εκτός από των πρώην υπουργό Μεταφορών, η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα 20 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων τις επόμενες μέρες.
Η δικογραφία αποτελείται από τέσσερα σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά την αλλαγή των προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, κόστους 3,2 δισ. ευρώ, η οποία έγινε εν κρυπτώ από την διοίκηση του Οργανισμού και χωρίς διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προδιαγραφές είχαν εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την ενοικίαση οκτώ συρμών (DESIRO) που είχε παραδώσει η ΖΗΜΕΝΣ πριν του ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και κόστισαν όσο και η τιμή αγοράς.
To τρίτο σκέλος αφορά την καθυστερημένη παράδοση των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων για τη οποία δεν ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες , μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση δωρεάν των Ντεσίρο. Και το τελευταίο μέρος περιλαμβάνει το διαγωνισμό για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ για χρονικό διάστημα 2 ετών, η οποία κόστισε γύρω στα 6 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου