Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΜΦΙΣΣΑ: Ευχαριστήριο της επιτροπής του Κρυμμένου Θησαυρού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην πόλη της Άμφισσας, στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά της πόλης μας, με απεριόριστο κέφι και ζωντάνια, γεμίζοντας τις δύσκολες μέρες που περνάμε, με χαρά και «ζωή».
Οι φωτιές άναψαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, όπου τα παιδιά, ντυμένα ως Άγγλοι, Γάλλοι, Μεξικάνοι, Άραβες, Αιγύπτιοι, Κινέζοι, Ιάπωνες και Έλληνες, έδωσαν το δυναμικό παρόν «ενώνοντας ολόκληρο τον κόσμο» με τις ...
φορεσιές τους, στα Βρώμικα παιχνίδια, στους γλωσσοδέτες και στο χορό.

Το παιχνίδι κορυφώθηκε το τριήμερο 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου, η πόλη ζωντάνεψε από τα γέλια και το κέφι των παιδιών, όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό, τα παιδιά λύνοντας γρίφους, ψάχνοντας, ρωτώντας, δημιουργώντας, παίζοντας και διασκεδάζοντας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κάτι από την ψυχή τους. Όλες οι ομάδες, μας κατέπληξαν με την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητά τους και  τα χορευτικά τους, όλο  σκέρτσο, μπρίο και χάρη, κάνοντας μας να σκεφτούμε πως το «νέο αίμα» της πόλης μας έχει πολλά να μας δώσει!!! Και μας έδωσε και κάτι ακόμα: Ευαισθησία, αφού συγκέντρωσαν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, για συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη, τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Εντυπωσιαστήκαμε και συγκινηθήκαμε βαθιά με την ανταπόκριση του κόσμου στην απόφαση – κάλεσμα που πήραμε, να πραγματοποιηθεί παρέλαση έστω και την τελευταία στιγμή.
Χωρίς άρματα, πλην του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, που πάντα δίνει το δυναμικό παρόν, οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού, ομάδες της Οδύσσειας, αλλά και γκρουπ από ανεξάρτητους γονείς, παρέλασαν από την Παιδική Χαρά ως την Πλατεία Ησαΐα και μας απέδειξαν περίτρανα ότι δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να γίνονται πράγματα, χρειάζεται μόνο θετική ενέργεια και χαρά και πως δρώμενα με τα οποία ο κόσμος έχει γαλουχηθεί μπορούν να έχουν συνέχεια και μέλλον.
Ευχαριστούμε όλους όσους έβαλαν, ακόμα και με την παρουσία τους, το δικό τους λιθαράκι για αυτή την προσπάθεια κι ας ελπίσουμε ότι του χρόνου η παρέλαση, το Σαλωνίτικο Κομιτάτο, θα γίνει και θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στην  οργάνωσή του.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά για ό,τι μας χάρισαν απλόχερα, για την αστείρευτη ενέργεια τους και την ευφάνταστη δημιουργικότητά τους, για όλα όσα ζήσαμε αλλά και γι αυτά που θα ακολουθήσουν!!!
Και του χρόνου!!!
Η Επιτροπή του Κρυμμένου Θησαυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου