Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αυξάνει συνεχώς το χρέος της «Αλουμίνιον»: ΤΩΡΑ στα 137 εκατ. ευρώ


Αυξάνει συνεχώς το χρέος της «Αλουμίνιον»: ΤΩΡΑ στα 137 εκατ. ευρώ

Την ώρα που γίνονται συνεχείς αποκαλύψεις από διάφορα ΜΜΕ για το ύψος του χρέους της Αλουμίνιον Α.Ε. προς την ΔΕΗ, με κάποια να το προσδιορίζουν στα 88 εκατ. ευρώ και άλλα στα 104 εκατ. ευρώ, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό όχι μόνο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά μήνα με το μήνα αυξάνεται δραματικά.
Ήδη σήμερα που συζητάμε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Αλουμίνιον χρωστάει προς την ΔΕΗ:
115,23 εκατ. ευρώ από καταναλώσεις ρεύματος την οποίο δεν έχει πληρώσει...

21,6 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψει στην ΔΕΗ ως παράνομη κρατική ενίσχυση, μετά από σχετική καταδίκη της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο.
Δηλαδή το χρέος της Αλουμίνιον προς την ΔΕΗ ανέρχεται σήμερα (Μάρτιος 2012) συνολικά στα σχεδόν 137 εκατ. ευρώ, το χειρότερο δε είναι ότι κάθε μήνα αυξάνεται με άλλα 17,5 εκατ. ευρώ!
Και σαν να μην φτάνει το χρέος με την ΔΕΗ, όπως παραδέχθηκε ο κ. Μυτιληναίος σε πολύ πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, υπάρχει και ένα χρέος ύψους 65 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΠΑ, ενώ και η λειτουργία του εργοστασίου της Αλουμινίον αυτή την περίοδο είναι κατά τον κ. Μυτιληναίο ζημιογόνος, αφού η τιμή πώλησης του αλουμινίου είναι 2.200 δολάρια τον τόνο, την στιγμή που το δικό της κόστος είναι 2.660 δολάρια τον τόνο.
Αυτά βλέπουν λοιπον κάποιοι στην ΔΕΗ και συζητούν την άμεση λήψη δραστικών μέτρων για την έστω και όψιμη διασφάλιση των συμφερόντων της, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

http://www.tsantiri.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάρτηση είναι αναδημοσίευση απο άλλη σελίδα που αναφέρεται στο τέλος και έγινε για ενημέρωση των αναγνωστών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή