Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινούν απεργία οι φρουροί στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Μετά από ομόφωνη απόφαση τον Υπαλλήλων, η Ένωση Εξωτερικής Φρουράς Μαλανδρίνου, προκηρύσσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με ημερομηνία έναρξης την Τετάρτη 08/02/2012 έως και την Τετάρτη 22/02/2012.
Η δυσμενής οικονομική συγκυρία καθιστά αδιανόητη την υπαγωγή μας στο ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, αφού το επάγγελμα μας ανήκει στα «ανεπιθύμητα» και ιδιαιτέρως επικίνδυνα επαγγέλματα. Κατά συνέπεια, εμείς που εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να αμειβόμαστε το ίδιο με έναν υπάλληλο γραφείου....

Η ανακοίνωση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για το μισθολόγιο – βαθμολόγιο σε συνδυασμό με την ακατάπαυστη φορολογική επιδρομή, ζωντανεύει τους χειρότερους εφιάλτες των εξωτερικών φρουρών και του εργατικού δυναμικού της χώρας στο σύνολό του. Το νέο νομοσχέδιο ορίζεται πλέον, ως ο συνοπτικός τίτλος του ζοφερού πεδίου ενός εφιαλτικού παρόντος για τους εργαζομένους κι ενός ακόμη πιο δυσοίωνου μέλλοντος.
Το βιοτικό επίπεδο των εξωτερικών φρουρών ισοπεδώνεται. Όνειρα και προσπάθειες δεκαετιών εκμηδενίζονται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται. Κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες δέχονται ανάλγητη επίθεση, αφού υιοθετούνται πλέον οι πιο ακραίες συνταγές, οι οποίες φέρνουν τη ζωή μας πολλές δεκαετίες πίσω, μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια και μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Είναι καταστροφική η απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση, αν όχι σε ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης.
Οι νέοι βασικοί μισθοί και οι αποδοχές που θεσμοθετήθηκαν θα έχουν ως αποτέλεσμα τη νέα μείωση των εισοδημάτων μας έως 40%. Σ’ αυτό το κλίμα στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση μας, καλούμαστε, όλοι οι Εξωτερικοί Φρουροί, να αντιδράσουμε.
Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια με απεργιακές κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουμε:
α. Αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της υπηρεσίας μας ένοπλη και επικίνδυνη. Δεν είμαστε υπάλληλοι γραφείου. Οι Εξωτερικοί Φρουροί αγοράζουν και συντηρούν με δικά τους έξοδα τον οπλισμό και τον εξοπλισμό τους (στολές και αλεξίσφαιρα νέας γενιάς).
β. Μισθολόγιο με αξιοπρεπή μισθό για την επιβίωση των οικογενειών μας την ανάκτηση της επαγγελματικής και ατομικής μας αξιοπρεπείας, καθιέρωση ειδικού μισθολογίου και ειδικών επιδομάτων.
γ. Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από την περικοπή δαπανών στις αποζημιώσεις νυχτερινών και αργιών. Άμεση καταβολή κάθε μήνα της αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας.
δ. Την εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον κανόνα 1/10 στις προσλήψεις στο δημόσιο λόγο των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό. Άμεση ενίσχυση με προσωπικό της Φρουράς Μαλανδρίνου καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες.
ε. Απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων όπου καθημερινά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Φρουρών αλλά και των κρατουμένων αφού οι φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκονται 40χλμ. από την Άμφισσα, προορισμό των μεταγωγών.
στ. Αντιμετώπιση περιστατικών Υγείας κρατουμένων από το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου καθώς είναι πολύ μικρός ο χρόνος μετάβασης σε επείγοντα περιστατικά και πολύ κοντινός προορισμός μόλις 12χλμ. Ευνόητη η οικονομική διαφορά σε καύσιμα και φθορές των οχημάτων (Άμφισσα 40χλμ.).
ζ. Άμεση κατασκευή νέου θαλάμου κρατουμένων στο Νοσοκομείο Άμφισσας καθώς ο υπάρχων δεν τηρεί κανένα επίπεδο ασφάλειας και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Φρουρών και κρατουμένων.
η. Άμεσα λήψη μέτρων υγιεινής καθώς ο βιολογικός καθαρισμός του καταστήματος βρίσκετε μόλις 2 μέτρα από δημόσιο δρόμο, 5 μέτρα από περιμετρικό φυλάκιο του καταστήματος και 30 μέτρα από την Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος (κτήριο Διοίκησης, κοιτώνες φρουρών).
θ. Άμεση στελέχωση του Καταστήματος με γιατρό καθώς αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή κρατουμένων και αυξάνει τον αριθμό των μεταγωγών κατά πολύ. Έλλειψη προσωπικού, αύξηση δαπανών καύσιμων και φθορών των οχημάτων.
Σε μια μαύρη περίοδο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις απαντάμε με το μόνο όπλο μας, την αφοσίωση στην εργασία μας και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Προσωπικό ασφαλείας κατά τις κινητοποιήσεις της Εξωτερικής Φρουράς Μαλανδρίνου, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού (60% κενές οργανικές θέσεις) δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου