Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η σημερινή συγκέντρωση στην Άμφισσα, αύριο η συγκέντρωση στην Ιτέα

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση στην Άμφισσα του Εργατικού Κέντρου στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Στην σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Εργατικής Εστίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω κατάργησης της υπηρεσίας τους και επέδωσαν το παρακάτω κείμενο...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δελτίο Τύπου - Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

"Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους"
Άρθρο 21, §4, ΦΕΚ Α85, 18.04.01, Σύνταγμα της Ελλάδας

Το κλείσιμο του 0ΕΚ που αποφάσισαν ελαφρά την καρδία οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί του καθεστώτος με τον υπάλληλο των τραπεζών, καθιστά πλέον το παραπάνω άρθρο ανενεργό, καθιστά το δικαίωμα του απλού εργαζόμενου να στεγάσει τα παιδιά του ανέφικτο όνειρο, καθιστά το υγιές αποθεματικό και την περιουσία του ΟΕΚ βορά των τραπεζών και των κεφαλαιούχων.
Ο μοναδικός φορέας στεγαστικής πολιτικής στην Ελλάδα, αν και εύρωστος οικονομικά και παρά το γεγονός ότι δεν επιβαρύνει οικονομικά ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, δέχθηκε νωρίς το πλήγμα της μνημονιακής πολιτικής αφού η κυβέρνηση ανέστειλε αναίτια τα προγράμματα δανείων ικαι αύξησε δραματικά το ποσοστό της παράνομης παρακράτησης μέσω του ΙΚΑ ταν εισφορών υπέρ 0ΕΚ.
Οι δε εργαζόμενοι του Οργανισμού οι οποίοι σε μια νύχτα οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία, ενωμένοι σαν μια γροθιά, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους κυλούνται και δουλεύουν με χαρτζιλί αντί μισθού, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δημόσια υγεία, θα ενώσουν σε μια κοινή συνισταμένη τον ανένδοτο αγώνα τους για να ματαιώσουν το έγκλημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής  Κατοικίας.

Επίσης παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας που  κατέθεσαν και αυτοί το παρακάτω κείμενο:

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Η πενταμελής επιτροπή συγκρότησης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας χαιρετίζει την σημερινή απεργιακή Συγκέντρωση και έρχεται να προσθέσει και αυτή την δική της φωνή μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους.
Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις που παίρνει, δεν εκφράζει την θέληση του Ελληνικού λαού και δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να μας μετατρέψει σε σκλάβους για την υπόλοιπη ζωή μας.
Αυτοί που κυβερνούν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ενωθούν γκρεμίζοντας τα ίδια τους τα κόμματα και τις επί χρόνια επαναλαμβανόμενες διαφορές τους.
Δεν έχουν διαφορές πλέον, είναι εκπρόσωποι αυτών που δεν θέλουν να περικοπούν τα χρέη του Ελληνικού κράτους, είναι εκπρόσωποι αυτών που καταλήστευσαν το κράτος επί δεκαετίες είναι εκπρόσωποι των τραπεζιτών Ελλήνων και ξένων που θέλουν να υπαγάγουν το δάνειο από το Ελληνικό στο Αγγλικό δίκαιο για να μπορέσουν στην συνέχεια αν χρεοκοπήσει η χώρα να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Όπως αυτοί που κυβερνούν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν περιθώριο ξεχωριστής πορείας έτσι και εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να ενωθούμε σε κοινούς αγώνες, Σήμερα το ζήτημα δεν είναι να κοιτάξουμε με μεγεθυντικό φακό τις διαφορές μας και να τσακωθούμε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας, αλλά να χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας χτυπώντας τον ίδιο στόχο.
Δεν είναι ανάγκη να ενωθούμε σε όλα , δεν είναι ανάγκη να κάνουμε ένα κοινό κόμμα, χρειάζεται όμως να συνεννοηθούμε ώστε να χτυπάμε πλέον όλοι μαζί την ίδια ώρα.   Την ώρα που ο εχθρός κάνει την επίθεση του με όλες του τις δυνάμεις , έχουμε χρέος να ενώσουμε την κοινωνία  και να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο αντίπαλο δέος.
Χρειάζονται κινητοποιήσεις έξω από το πλαίσιο των 24ωρων συμβολικών απεργιών που να δίνουν συνέχεια να έχουν αρχή, μέση και τέλος, που να κάνουν πραγματική και όχι συμβολική σύγκρουση για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Η σημερινή 48ωρη πολιτική απεργία πρέπει να συνεχίσει μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Η κοινωνία είναι αντίθετη με τα σχέδιά των κυβερνώντων, στο χέρι μας είναι να την εμπνεύσουμε , στο χέρι μας είναι να την οργανώσουμε , στο χέρι μας είναι να νικήσουμε.

Εργαζόμενοι, χωρίς εμάς …γρανάζι δεν γυρνά.
Αυτή είναι η δύναμη μας.

Αύριο στον μώλο της Ιτέας στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου