Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπράβο στις Ευπαλιώτισσες


Χθές σε καφενείο του χωριού μας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία των γυναικών για την συνεχή υποβάθμιση του χωριού μας. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι παίρνονται αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.
Από την μια η κυβερνητική πολιτική έχει συρρικνώσει το εισόδημά μας και από την άλλη η nirvana κατάσταση των διοικούντων και τοπικών παραγόντων έχουν βουλιάξει την κοινωνία μας σε ένα τέλμα. Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και αν πάει κάτι καλά τότε βγαίνουν όλοι μπροστά για να πανηγυρίσουν.
Δεν είναι δυνατόν κύριοι από την Δευτέρα να ξέρετε ότι ...θα άλλαξε η έδρα του Δήμου και πραγματοποιούσατε συσκέψεις γιά το πως θα αντιμετωπίσετε το θέμα και την Τετάρτη να εμφανίζεστε σαν "μεταννοούσες Μαγδαλινές" στην τηλεόραση και να λέτε ότι σας ξάφνιασε η κίνηση του Υπουργείου. Θέλατε να αποκλείσουμε την γέφυρα στο Αντίρριο όταν γινόταν η εκδήλωση με harley davidson και εσείς συνεδριάζατε για να περάσει η ώρα. Κι όταν κάποιοι "ανάγωγοι" το έκαναν προσπαθήσατε να σταματήσετε την κινητοποίηση.
Δεν μπορεί κύριοι να ξοδεύονται χρήματα του Δήμου γιά την επισκευή του κτηρίου που στεγάζεται δωρεάν το Αστυνομικό Τμήμα Ερατεινής -200τμ παρακαλώ για 2 αστυνομικούς- και από την άλλη να δίνουμε έμμεσα στην δημοσιότητα επιστολές προς αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι είσαστε διατεθημένοι να παραχωρήσουμε κτήριο στο Μαναστηράκι. στο Ευπάλιο, στα Γρηγορίτικα ή το Καστράκι. Αλήθεια ποιά κτήρια. Το Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου που έχει χαρακτηριστεί κίτρινο από τους σεισμούς, το ΚΕΓΕ που δεν έχετε καμία αρμοδιότητα ή τα Δημοτικά σχολεία Γρηγοριτίκων και Καστρακίου. Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι προϋπεθέσεις ενός κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος.
Δεν μπορεί να πετάτε στον δρόμο -δήθεν προσωρινά- τα παιδιά του χορευτικού του σχολείου για να στεγάσετε την αντιπολίτευση. Γιατί δεν παραχωρήσατε έναν άλλο χώρο ο οποίος μπορεί άνετα να εξελιχθεί και σαν πολιτιστικό εργαστήρι γιά τα παιδιά της περιοχής. Ευτυχώς που βρέθηκε το καφενείο στο Παλιόχανο και ο Μπάμπης και έτσι καποια από αυτά συνεχίζουν τα μαθήματά τους δωρεάν.
Το Ειρηνοδικείο Ευπαλίου και αυτό μεταφέρεται στην Ερατεινή σε δωρεάν κτήριο. Τόσα χρόνια κανένας από τους τοπικούς παράγοντες δεν ενδιαφέρθηκε να φτιάξει ένα κτήριο για να στεγασθούν αυτές οι υπηρεσίες που σήμερα φυλλορροούν προς την Ερατεινή. Μόνο έργα βιτρίνας. Πλατείες δρομάκια, βρύσες κλπ Μόνο ο αείμνηστος Σμπαρούνης άφησε κληρονομιά ένα Μουσείο το οποίο και αυτό αφέθηκε στην τύχη του. Ας είναι καλά η Γιάννα που το ανοίγει κάθε φορά που το επισκέπτονται τα σχολεία.
Από την άλλη μεριά 100.000€ δαπανήθηκαν άσκοπα γιά την κατακευή κλειστού ασύρματου δικτύου για την επικοινωνία των τοπικών υπηρεσιών του Δήμου Ευπαλίου. Αλήθεια ποιες υπηρεσίες. Τις τοπικές κοινότητες που είναι κλειστές . Το Α.Τ. Ευπαλίου και το Ειρηνοδικείο που είναι υπ' ατμόν, το ιατρείο που δεν έχει Η/Υ. Τόσο δύσκολο ήταν να δώσετε ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό τουλάχιστον κάποιες ώρες που οι Υπηρεσίες ήταν κλειστές. Πως υπογράφτηκε η παραλαβή αυτού του έργου την στιγμή που δεν δουλεύει γιατί επανειλημμένα προσπάθησα να εντοπίσω το δίκτυο και δεν μπόρεσα. Αόρατο είναι.
Το γήπεδο του χωριού μας ρήμαξε. Από το 1984 που αγοράστηκε το οικόπεδο όλο υποσχέσεις. Τρέξαν προγράμματα και προγράμματα. Εδώ ο Απόλλωνας έφτασε στην Δ Εθνική και και λόγω έλλειψης γηπέδου έπαιζε γηπεδούχος στο Μεσολόγγι ή την Πρέβεζα. Ντροπή!
Δεν μπορεί να παρακαλάμε το ΔΣ της ένωσης Γ.Σ.Δ. να παραχωρήσει χώρο γιά την στέγαση του ΑΤ Ευπαλίου για μια περιουσία που την φτιάξαν οι παπούδες μας και γονιοί μας. Από που τη φέρατε κύριοι του Δ.Σ. Την βρήκατε και την ξεπουλήσατε. Όλοι ανεξαρτήτως όσοι περάσατε από την διοίκηση της Ένωσης δεν είχατε κανένα όραμα. Αλήθεια με εκείνες τις πλαστογραφίες στα πρακτικά τί γίνεται?


Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει ή να φύγουμε και εμείς από το τόπο μας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και αρκετοί να σου λένε μη μιλάς γιατί θα δημιουργήσεις πρόβλημα με τον ένα ή τον άλλον και θα μπεις στις μαύρες λίστες των τοποτηρητών του συστήματος.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!
http://efpaliopress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου