Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αγώνες με αποτελέσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μετά από 8 μήνες συνεχών ενωτικών αγώνων οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ πέτυχαν να ανασταλεί έστω προσωρινά η υλοποίηση των εφεδρειών - απολύσεων.

Το θέμα της μη διάλυσης του ΙΓΜΕ τέθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών ...αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου με θετική έκβαση. Και μόνο η συζήτηση του θέματος σ΄ αυτό το επίπεδο δείχνει το μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για το ΙΓΜΕ και αποδεικνύει το δίκιο του Αγώνα μας.

Δηλώνουνε αποφασισμένοι να συνεχίσουνε τον αγώνα μας μέχρι την ακύρωση της ΚΥΑ και της ΠΝΠ, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ και την ουσιαστική ενίσχυση του με νέο προσωπικό.

Επίσης είμαστε αποφασισμένοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Πατρίδας μας να αγωνιστούνε για να μην περάσουν τα νέα εφιαλτικά σχέδια Κυβέρνησης, Τρόϊκας και ΣΕΒ για τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα .

ΤΟ Δ.Σ.
 

Κατά της εφεδρείας οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ) έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Λ. Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο καθεστώς της εφεδρείας, ενώ διαμαρτύρονται για τον εξαναγκασμό 170 συναδέλφων τους να βγουν στην εφεδρεία αύριο Παρασκευή. Στο χώρο του υπουργείου βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ  κ. Αντώνης Σκυλλάκος για να συμπαρασταθεί στους συγκεντρωμένους, ενώ αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται καμία απόλυση και τονίζουν ότι το ήδη υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την υλοποίηση των έργων που έχουν ανατεθεί στο ΙΓΜΕ.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: «Το ΥΠΕΚΑ, παρά την αναγνώριση από το Γενικό Γραμματέα ΠΕΚΑ κ.Αλεξόπουλο, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νέος φορέας το ΕΚΒΑΑ, χωρίς υποστηρικτικό προσωπικό και τη δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ.Μανιάτη να εισηγηθεί θετικά στον υπουργό την εισαγωγή τροπολογίας που θα προβλέπει μετάθεση της ημερομηνίας ορισμού εφέδρων για ορθολογική εκτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου