Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 500 εκπαιδευτικούς

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 500 εκπαιδευτικούς Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα δύο επόμενα σχολικά έτη
Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ...
Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία
Τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής και ενός ξεχωριστού διαγωνισμού για τις ειδικότητες Φιλολόγων και Μαθηματικών, προκειμένου να τοποθετηθούν σε δομές ειδικής αγωγής.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαγωνισμού, η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και επανεξετάστηκαν το πλαίσιο και οι τεχνικές λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής για τις ειδικότητες ΠΕ61 (Νηπιαγωγοί) και ΠΕ71 (Δάσκαλοι).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, ο διαγωνισμός αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων, με τις προσλήψεις να γίνονται τα δύο ερχόμενα σχολικά έτη (2012-13 και 2013-14).
Τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού συζήτησε η Αννα Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γ. Βέη
Τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού συζήτησε η Αννα Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γ. Βέη
Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία.
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 500 εκπαιδευτικούς
Oσον αφορά τον έτερο διαγωνισμό για Φιλολόγους και Μαθηματικούς, δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη πόσες θέσεις θα αφορά η προκήρυξη. Ωστόσο, μόνο και μόνο η είδηση ότι θα γίνει ένας «μίνι» διαγωνισμός για αυτές τις δύο ειδικότητες, δίνει ελπίδες σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που περιμένουν στην... ουρά για διορισμό.
Ηδη από τις 7 Δεκεμβρίου, το «Εθνος» είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να προχωρήσει σε έναν «κλειστό» διαγωνισμό για λίγες μόνο ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ανάγκες. Δύο από αυτές, όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα πριν από έναν και πλέον μήνα, ήταν οι φιλόλογοι και οι μαθηματικοί.
Και ενώ ο διαγωνισμός για την ειδική αγωγή έχει αποφασισθεί να γίνει, η μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών (δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών) που περίμεναν ότι το 2012 θα γινόταν ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για όλες τις κατηγορίες έμειναν στα «κρύα του λουτρού». Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε δειλά δειλά ότι δεν θέλει να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, περιμένουν να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό για να καταλάβουν μία θέση στα δημόσια σχολεία της χώρας. Στη συνέχεια ειπώθηκε ανοιχτά και από την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, ότι ο διαγωνισμός δεν θα γίνει.
Ελάχιστοι διορισμοί
Η κατάσταση για τον κόσμο της Εκπαίδευσης χειροτέρεψε όταν πλέον ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά δεν θα γίνουν και διορισμοί, παρά μόνο με το σταγονόμετρο όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όπως έγινε και φέτος.
Γι΄ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η υπουργός σε σχετική ερώτηση δήλωσε ανέτοιμη να δώσει αριθμό διορισμών για το σχολικό έτος 2012-13 και περιορίστηκε να ανακοινώσει μόνο ότι θα δημιουργηθεί κλάδος εκπαιδευτικών ΠΕ19 (Πληροφορικής) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τη δημιουργία οργανικών θέσεων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου