Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΦΩΚΙΚΟΣ 3-1

Ο Μιχάλης Κασάπης επέλεξε τον Βαλσαμάκη στο τέρμα, τους Θωμόπουλο, Δημητρίου, Παιζάνο και Φαρμάκη στην άμυνα λίγο πιο μπροστά τον Κωστόπουλο και στο κέντρο τους Σκαρίμπα και Σιάκκα, με τον δεύτερο να έχει σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν Σάκης Στόικος ενώ τα φτερά της ομάδας ήταν ο Βασίλης Ταμπάκης από αριστερά και ο Καλέργης από δεξιά.
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Άμφισσας, αφού στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφερε να απειλήσει 3 φορές την αντίπαλη εστία... Ιδιαίτερα στο 5' της αναμέτρησης ο Σκαρίμπας σούταρε και μετά από κόντρες σε σώματα αμυντικών λίγο έλλειψε ο Κοιλιάρας να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της ομάδας του, ο οποίος έδιωξε με τα ακροδάκτυλα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα της Πάτρας ευτήχησε να προηγηθεί με την πρώτη της επίσκεψη στην άμυνα του Φωκικού. Πιο συγκεκριμένα στο 16' ο Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα και ο Φουρτάδο με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Βαλσαμάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της.
Στο 23ο λεπτό ο Φωκικός έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Παϊζάνος-σύμφωνα με την άποψη του διαιτητή- ανέτρεψε τον Φουρτάδο έξω από την περιοχή, την ώρα που ο φορ της Παναχαϊκής έβγαινε τετ-α-τετ με τον Βαλσαμάκη κι έτσι ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φάση ήταν περίπου 12 με 13 μέτρα έξω από την περιοχή ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για την ανατροπή.
Στο σημείο αυτό ο Φωκικός άρχισε να χάνει τα πατήματά του στο γήπεδο και ο Κασάπης σήκωσε για προθέρμανση το Δήμα αλλά και το νεαρό Μπουλούλη. Η Παναχαική άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο με κυριότερους εκφραστές των ευκαιριών τους Φουρτάδο, Ουρτάδο και του γρήγορου Ουαταρά. Κάπως έτσι και χωρίς να ακολουθήσει κάτι το αξιοσημείωτο έληξε και το ημίχρονο.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου η ομάδα της Άμφισσας μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, βγήκε μπροστά και έκανε δύο τρείς ευκαιρίες με τον Ταμπάκη και τον Καλέργη να ξεχωρίζουν για το πάθος και την εκρηκτικότητά τους. Στο 52' όμως και μετά από αντεπίθεση της ομάδας της Πάτρας ο Βαλσαμάκης κάνει λανθασμένη έξοδο με τα πόδια στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής του, πιάνει "αέρα" και ο Ουρτάδο σημειώνει με πλασέ το 2-0.
Κάπου εκεί οι παίκτες της ομάδας του Φωκικού έδειξαν παγωμένοι και απογοητευμένοι.
Εδώ ο Κασάπης θα κάνει δύο αλλαγές: Δήμας και Μπουλούλης θα πάρουν τις θέσεις των Σκαρίμπα και Στόικου, αντίστοιχα. Ο Καλέργης περνάει στη κορυφή και ο Μπουλουλής παίρνει τη θέση του δεξιά.
Η ομάδα του Κασάπη συνέχισε να πιέζει ψηλά, με την πίεση να αποδίδει καρπούς στο 57' που ο Αμφισσιώτης Ταμπάκης τσίμπησε την μπάλα μετά απο αδράνεια της άμυνας πέρασε το Λαμπρόπουλο και έγραψε το 2-1.
Ψυχωμένος ο Βασίλης έτρεξε στα δίχτυα μάζεψε την μπάλα και την έστησε στη σέντρα, πεπεισμένος πως ο Φωκικός μπορεί να πάρει κάτι από αυτο το παιχνίδι.
Λίγο αργότερα θα συμβεί και η φάση που ίσως να χε αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο μαχητικός Μπουλούλης κυνηγάει μια  μπαλιά από δεξιά που φαινόταν ότι θα κατέληγε άουτ, παρόλα αυτά ο μικρός προλαβαίνει τον Λαμπρόπουλο και κρατάει την μπάλα στο γήπεδο, έτοιμος να βγάλει σέντρα στον αμαρκάριστο και μέσα στη μεγάλη περιοχή Ταμπάκη. Ο διαιτητής όμως είχε άλλα σχέδια..., αφού είδε στη φάση επιθετικό φάουλ του Μανώλη στο Λαμπρόπουλο....
Τα σημάδια της κούρασης άρχισαν να γίνονται εμφανή και στο 70' μετά από σουτ του Ντίνα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βαλσαμάκη ο οποίος δεν ήταν σε σωστή θέση για να μπορέσει να την ανακόψει.
Στο 72’ αποβλήθηκε ο Ντίνας, καθώς έσπρωξε εκτός φάσης τον Δήμα και αποβλήθηκε μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή.Ενώ οι φιλοξενούμενοι θεωρούν πως θα έπρεπε να πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια νωρίς στο παιχνίδι και ο Λαμπρόπουλος αφού χτύπησε εκτός φάσης τον εξαιρετικό σήμερα Καλέργη.
Ο Μιχάλης Κασάπης βλέποντας την εικόνα του αγώνα έριξε στο παιχνίδι και το τελευταίο του χαρτί που ακούει στο όνομα Νικόλτσης και που έκανε αισθητή την παρουσία του με ένα εξαιρετικό σουτ στο 85' που απέκρουσε ο Πουρής.
Πολλόι οι φίλαθλοι από την Άμφισσα που παρακολούθησαν το μάτς στο γήπεδο της Αγυιάς, αλλά διάσπαρτοι στις κερκίδες του γηπέδου. Υπολογίζεται πως πάνω από 150 άτομα ταξίδεψαν στην Πάτρα, αλλά οι οικοδεσπότες δεν είχαν προβλέψει να βάλουν τους φιλάθλους του Φωκικού σε μια ξεχωριστή κερκίδα....

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πουρής, Κοιλιάρας (92’ Κοκκίνης), Παπαστεργίου (85’ Σπίνουλας), Λαμπρόπουλος, Τσεμπερίδης, Πακάλτσης, Άντονι, Ουρτάδο, Ντίνας, Ουαταρά (69’ Ατματζίδης), Φουρτάδο.
ΦΩΚΙΚΟΣ: Βαλσαμάκης, Θωμόπουλος, Φαρμάκης (80’ Νικόλτσης), Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σιακκάς, Σκαρίμπα (55’ Δήμας), Στόϊκος (55’ Μπουλουλής), Καλλέργης, Ταμπάκης.
http://zou-la-pi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου