Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ποιός απο το ΠΑΣΟΚ της Φωκίδας γιόρτασε μαζί με τους φασίστες την ανατίναξη του Γοργοποτάμου;

Παρέμβαση στην εκδήλωση μνήμης στον Γοργοπόταμο
από  
Συνέλευση Αναρχικών Λαμίας 
Στις 27/11 πραγματοποιήθηκε στο Γοργοπόταμο η καθιερωμένη τελετή μνήμης για την ανατίναξη της γέφυρας.
Περίπου 30 αγανακτισμένοι (και κάποια άτομα από το χώρο) έδωσαν το παρών με συνθήματα και διαρκή γιουχαΐσματα ενάντια σε αντιπροσώπους δήμου, περιφέρειας και κομμάτων (ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ,οι συριζαίοι γιόρτασαν μόνοι τους, οι κουκουέδες θα γιορτάσουν επίσης μόνοι τους και οι πασόκοι φοβούμενοι να στείλουν ντόπιο βουλευτή έστειλαν αντιπρόσωπο από τη φωκίδα)...

Οι τοπικοί παράγοντες που, όπως αναμενόταν, αναλώθηκαν κυρίως σε διάφορα επετειακά και δακρύβρεχτα υπέρ εθνικής ενότητας, βρήκαν ευκαιρία να ασχοληθούν και με "τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες". Πήραν την απάντησή τους σε καντήλια (ειδικά για τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ:μπουμπούκο και βορίδη ακούστε το καλά υπάρχει κι άλλος χώρος στο μελιγαλά,φασίστες ραγιάδες γερμανοτσολιάδες).
Το τοπίο συμπληρώναν παπάδες, στρατός και κάμποσοι μπάτσοι (οι οποίοι δε δίστασαν να καταθέσουν και στεφάνι, ίσα για να τους υπενθημίσουμε με το γνωστό σύνθημα ποια είναι η δουλειά τους, ενώ προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει και εξακριβώσεις στο χώρο γύρω απ'το ποτάμι).
Οι παλιοί αντάρτες που παρά τα χρόνια τους ήρθαν και φέτος πήραν χειροκροτήματα, συνοδεία συνθημάτων για το Βελουχιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Άρη πέρ'απ'τα συνθήματα σηκώθηκε και λάβαρο που χειροκροτήθηκε, αντίθετα οι όποιες αναφορές τιμής στο Ν. Ζέρβα (στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας αποκατάστασης του στη συνείδηση των λαμιωτών που επιχειρείται μάταια τον τελευταίο καιρό) συνάντησαν την αδιαφορία όλων των παρευρισκομένων.
Η προσπάθεια μετατροπής της αντίστασης σε θεσμό και καπήλευσής της από τα διάφορα φασιστοειδή απέτυχε.
Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές Λαμίας
Θα ήθελα να προσθέσω , πώς ο χαρακτήρας της παρέμβασης , πέρα από τα χιουχαρίσματα σέ όλους τους εκπροσώπους της εξουσίας , όπως και οφειλόταν να γίνει, ήταν και βαθύτατα αντιφασιστικός. Δεν είναι τυχαίο πώς ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. εν ονόματι Μακρής (ο οποίος δεν είναι κάν Λαμιώτης ούτε έχει εκλεγεί στη Λαμία, αντικατέστησε τον Βορίδη όπως είχε αρχικά ακουστεί) , ήταν ο μοναδικός ομιλιτής ο οποίος προσπάθησε να εκφωνήσει λόγο κάτω από τα ακατάπαυστα και γεμάτα παλμό αντιφασιστικά συνθήματα όπως "ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά", ''Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες'', ''Εαμ-Ελάς-Μελιγαλάς'' και όλα τα προαναφερόμενα πιο πάνω... Να υποθέσουμε ακόμα πως δεν είναι τυχαίο πώς το γεγονός αυτό έχει κρυφτεί σχεδόν από όλα τα μμε (ακόμη και ντόπια) ιδιαίτερα του ιντερνετικού τύπου... Μια τόσο σαφέστατα προκλητική παρουσία εκπροσώπου του φασιστο-Λ.Α.Ο.Σ. σε τέτοια εκδήλωση, ας γίνει σαφές οτι απαντήθηκε με το καλύτερο και δυναμικότερο τρόπο... Εν κατακλείδι, όπως φωνάχτηκε και στην εκδήλωση σαν σύνθημα "Μ' αγώνες τιμάμε, τους νεκρούς μας''..
http://athens.indymedia.org.
Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου