Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Παραιτούνται και απο την Νέα Δημοκρατία στην Φωκίδα

Το προηγούμενο διάστημα σας ε'ιχαμε παρουσιάσει κείμενα παραίτησης απο το ΠΑΣΟΚ της Φωκίδας, τώρα έχουμε κείμενα παραίτησης και απο την ΝΔ.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την κρίση των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στα μέλη τους.
Την ίδια ώρα όσοι είναι παλιοί κομματάρχες και πλασαρισμένοι κοντά στην ηγεσία της ΝΔ προωθούν τις προειλημμένες υποψηφιότητες τους με άρθρα στον τοπικό τύπο. Δεν ξέρουν όμως τι τους περιμένει, ο κόσμος τους έχει σιχαθεί και θα το εισπράξουν στην κάλπη , αν μας επιτρέψουνε ποτέ να ψηφίσουμε...


Σωτήρης Σωτηρόπουλος μετά την παραίτησή του δηλώνει
«Δεν μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε»
-Δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ΝΟΣ, υποστηρίζει και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε
ποτέ μητσοτακικός και δηλώνει αμετανόητα καραμανλικός.
-«Θέλουν ανθρώπους που δεν δημιουργούν προβλήματα», δηλώνει αναφερόμενος στην ηγεσία της ΝΔ.
Δημοσιευτηκε στην Ωρα της Φωκίδας

Δηλώνει αμετανόητος καραμανλικός ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος μια μέρα μετά την παραίτησή του από τη ΝΟΔΕ και ξεκαθαρίζει ότι μπορεί μεν να στήριξε την κα Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαδικασία, αλλά δεν υπήρξε ποτέ μητσοτακικός. «Τότε η κα Μπακογιάννη ήταν μέλος της ΝΔ», τονίζει.
Υποστηρίζει ότι το οργανωτικό δεν επιτρέπει στη ΝΟΔΕ να λειτουργήσει, δηλώνοντας ότι «δεν μας αφήνουν να κάνουμε Νομαρχιακό Συμβούλιο με διάφορες προφάσεις».
Προβλέπει ότι θα ακολουθήσουν διασπάσεις στα δυο μεγάλα κόμματα και εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήρθε για να μείνει.

Για ποιους λόγους νιώσατε ότι δεν χωράτε στη ΝΟΔΕ, ότι δεν προσφέρετε εκεί που είστε, ότι το όργανο δε λειτουργεί και ουσιαστικά δεν υπάρχει ομάδα;
Κατ’ αρχήν ήταν πάρα πολύ δύσκολη η απόφαση που πήρα, γιατί τη Ν.Δ. τη θεωρώ σπίτι μου. Εκεί μεγάλωσα, εκεί ανδρώθηκα και ασχολήθηκα τόσα χρόνια για το κοινό καλό και το πώς θα κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Το τελευταίο διάστημα όμως υπάρχει μια απαξίωση από την κεντρική εξουσία. Δύο χρόνια τώρα παρακαλάω να γίνει ΝΟΣ, να καλέσουμε όλο τον κόσμο, να δούμε τα προβλήματα. Έχουμε χάσει το δήμο στη Δωρίδα, υπάρχουν γενικότερα πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν εισακούονται. Δεν μας επιτρέπουν να γίνει ΝΟΣ και δεν ξέρω το γιατί.
Ποιοι δεν σας το επιτρέπουν;
Από το οργανωτικό. Δεν δίνουν εντολή να κάνουμε ΝΟΣ.
Δηλαδή θέλει η ΝΟΔΕ και δεν το επιτρέπει το οργανωτικό;
Έχουμε ζητήσει τόσες φορές να γίνει ΝΟΣ, και ο πρόεδρος λέει ότι το οργανωτικό δεν το επιτρέπει για κάποιους λόγους. Τη μία επειδή αλλάζει το οργανωτικό, την άλλη λένε ότι δεν είναι η ώρα ακόμα και πάει λέγοντας. Δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Έχω φτάσει σε σημείο να νιώθω «γλάστρα». Δεν έχουμε κανένα αντικείμενο ύπαρξης. Νιώθω και εγώ μέρος του προβλήματος, οπότε απαλλάσσω τον εαυτό μου από αυτό το πρόβλημα και πιστεύω έτσι να αφυπνίσω αυτούς τους ανθρώπους που δεν θέλουν να γίνει τίποτα στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα.
Στο παρελθόν είχατε καταγγείλει τη λειτουργία της νομαρχιακής και μέσω της εφημερίδας μας. Μπορείτε να μας πείτε ποιες ήταν οι αντιδράσεις σε αυτή σας τη δράση; Όχι μόνο τοπικά αλλά και κεντρικά.
Απολύτως καμία. Κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο, δεν μου μίλησε κανένας, δεν με ρώτησε κανείς τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν το κάναμε. Μάλιστα, ο ίδιος κατέβηκα στον γραμματέα του οργανωτικού τότε, τον κ. Μανώλη Αγγελάκα, του είπα τα προβλήματα και η απάντησή του ήταν ότι, κ. Σωτηρόπουλε ήταν εντολή του προέδρου να ελέγξει τις 71 ΝΟΔΕ. Όταν δηλαδή το οργανωτικό πήρε το μέρος του ενός, εκ των δύο υποψηφίων προέδρων. Του είπα ότι λυπάμαι για αυτό που ακούω, ότι ντρέπομαι κι έφυγα. Από εκεί και μετά δεν ξανασχολήθηκα. Ήθελαν δηλαδή ανθρώπους που δεν θα τους δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον κ. Καπούρο γιατί έτσι του λένε κι έτσι πράττει. Απλά τονίζω ότι εγώ δεν θα έκανα αυτό, δεν θα άκουγα κανέναν.
Είχατε συστήσει κάποιες ομάδες εργασίας, οι οποίες δεν λειτούργησαν. Τις ανασυγκροτήσατε και ξανά δεν λειτούργησαν. Τι απέγινε με αυτή την ιστορία;
Κάναμε δύο νομαρχιακές μέσα στο καλοκαίρι, που η καθεμία απαρτίζονταν από έξι άτομα γιατί υπήρχε μεγάλη απαξίωση, δεν ήταν ο κόσμος εδώ για διάφορους λόγους. Συστήσαμε κάποιες ομάδες, οι οποίες λόγω της πολιτικής απαξίωσης από την κεντρική διοίκηση, ούτε λειτούργησαν ποτέ, ούτε λειτουργούν. Μάλιστα τώρα που πάμε σε εκλογές, αφού υπάρχει κι ένα όριο χρόνου πλέον, μία απάντηση από έναν άνθρωπο του οργανωτικού στην ερώτησή μου αν θα κάνουμε ΝΟΣ, ήταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε εμείς καμία απόφαση και πως οι υποψήφιοι θα έρθουν από κάτω. Δηλαδή γνωρίζει καλύτερα ο κ. Λυκουρέτζος ποιος είναι ο κατάλληλος στη Φωκίδα απ’ ότι εμείς που μένουμε εδώ;
Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ, γιατί είδαμε πρόσφατα ότι πήρε χρίσμα η κ. Ασπασία Μανδρέκα. Στις προηγούμενες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές με εγκύκλιο μάλιστα είχαν απαγορέψει την οποιαδήποτε ανάμιξη στην επιλογή υποψηφίων. Τώρα συμβαίνει ξανά το ίδιο στις βουλευτικές εκλογές;
Θεωρούν ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει αυτοδιοικητικός γι’  αυτό και δεν αναμείχθηκε καθόλου η ΝΟΔΕ. Τώρα στη συγκεκριμένη χρονική φάση, θεωρούν ότι οι εκλογές είναι έκτακτες, αφού δεν γίνονται μετά από τέσσερα χρόνια και άρα την απόφαση θα την πάρει το οργανωτικό. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανένα υποψήφιο. Έχω πρόβλημα επί της διαδικασίας. Δεν μπορεί εμείς να μην ερωτηθούμε για το ποιον υποψήφιο θέλουμε.
Πως το οργανωτικό γνωρίζει ή δε γνωρίζει ποιος είναι ο καταλληλότερος; Κάνει κάποιες δημοσκοπήσεις, κάνει κάποιες μετρήσεις;
Λογικά από τους ανθρώπους που έχει εδώ, τους ρωτάει προφανώς ποιος είναι κατάλληλος για υποψήφιος. Ούτε εμείς γνωρίζουμε πάντως.
Μα ποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο κοντινοί από ένα όργανο καθ’ ύλην κομματικό;
Είναι ένα θέμα που δεν καταλαβαίνω. Δεν ξέρω πως θα παρθούν τα χρίσματα. Το καταστατικό γράφει ότι τον έναν εκ των τριών, θα τον ορίσει η βάση. Ούτε αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα. Και δε νομίζω να γίνει. Η δημοκρατία αυτή που υπάρχει στο κόμμα, δεν μου επιτρέπει να παραμείνω σε αυτό.
Έχετε χαρακτηρισθεί ως «Μπακογιαννικός». Στο παρελθόν όμως είχατε  δηλώσει ότι παραμένετε στη Ν.Δ., μετά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τώρα, μετά την παραίτησή σας, παραμένετε στη Ν.Δ. ή θα σας δούμε σύντομα υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας;
Είμαι Ν.Δ. και Καραμανλικός. Την κα Μπακογιάννη την ψήφισα επειδή απέναντι ήταν ο κ. Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε φύγει από από την παράταξη. Όταν ψήφισα την κα Μπακογιάννη ήταν μέλος στη Ν.Δ.  επιλογή είχαμε, ψήφισα την μία εκ των τριών. Δεν είμαι «Μπακογιαννικός», ποτέ δεν ήμουν “μητσοτακικός”. Απλά στη συγκεκριμένη φάση τη θεώρησα καλύτερη από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος μας είχε πληγώσει σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είμαι Ν.Δ., προς το παρόν παραμένω εκεί, για να δούμε πως θα πάνε και τα πράγματα, γιατί δεν νομίζω σε λίγο να υπάρχουν τα ίδια κόμματα, θα αλλάξουν οι συσχετισμοί. Θα φύγουν οι φιλελεύθεροι, θα μείνουν οι λαϊκοί, θα φύγουν μερικοί από το ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν άλλο κόμμα; Είναι όλα ρευστά.
Προβλέπετε δηλαδή διασπάσεις στα κόμματα;
Ναι, προβλέπω διασπάσεις στα κόμματα  και δεν προβλέπω να γίνονται εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου που λένε. Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να μείνει.

Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου