Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Οι τρεις σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οι οποίοι συμμετέχουμε στην Οικονομική Επιτροπή, Αναγνωστόπουλος Λουκάς., Βλαχοδημητρίου Ευθύμιος και Δρακάκης Γεώργιος  κατά την συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου της οικονομικής επιτροπής καταψηφίσαμε τους Απολογισμούς,- Ισολογισμούς και Αποτελέσματα Χρήσης των οκτώ πρώην δήμων και σημερινών δημοτικών ενοτήτων του δήμου Δελφών καθώς επίσης και του Συνδέσμου Διυλιστηρίου.

      Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Νοεμβρίου επαναλάβαμε την επιχειρηματολογία μας, όπως την ...

εκθέσαμε στην οικονομική επιτροπή, ως παρακάτω:

     Η τακτική υποβολής ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, βάσει νόμου, στην ουσία οδήγησε σε οικονομικά ελλείμματα και χρέη και αυτό είναι φανερό από την υποβολή των αποτελεσμάτων χρήσης των τριών δήμων που εφάρμοζαν το διπλογραφικό σύστημα αλλά και των συγκεντρωτικών καταστάσεων των πρώην δήμων που δεν τηρούσαν διπλογραφικό σύστημα. Η πρακτική αυτή οδήγησε σε σύνταξη αναποτελεσματικών προϋπολογισμών οι οποίοι δεν απαντούσαν στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

·        Η εικονική αύξηση των εσόδων η οποία δικαιολογούσε δαπάνες χωρίς αντίκρυσμα .  Δαπάνες χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα .

·        Η μη είσπραξη των τακτικών εσόδων .

·        Η διενέργεια δαπανών που δεν εξυπηρετούσαν λειτουργικές δαπάνες των πρώην Δήμων .

·        Η χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους  

·        Ο ανύπαρκτος εσωτερικός έλεγχος των πρώην Δήμων . 

·        Ο μη εμπεριστατωμένος έλεγχος νομιμότητας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των εποπτικών αρχών .

Ηταν βασικά χαρακτηριστικά που οδήγησαν σε ελλειματικούς απολογισμούς και στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις .

         Η κριτική μας έχει να κάνει με αποφυγή των ίδιων σφαλμάτων αλλά και με την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση η οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα διοικητική δομή των Ο.Τ.Α. μέσα απο το σύστημα "Καλλικράτης". Άλλωστε αυτή είναι και η απαίτηση του κοινωνικού συνόλου ειδικά στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

       Δεν είναι δυνατό με την ψήφο μας να γίνουμε μέρος μιας αποτυχημένης διαχείρισης που τόσα δεινά συσσώρευσε  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και γενικότερα στην χώρα . Μιας διαχείρισης  για την οποία θα έπρεπε να διαταχθεί Εκτακτος Οικονομικός Ελεγχος και να αποδοθούν ευθύνες . Γι όλους αυτούς τους λόγους  καταψηφίζουμε τους Απολογισμούς – Ισολογισμούς των πρώην καποδιστριακών Δήμων .

Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου