Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σήμερα Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε κοινή συνεδρίαση τους, ωστόσο άφησαν ανοιχτή την ημερομηνία περιμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Αν και η ΔΑΚΕ είχε προτείνει απεργία την Παρασκευή, ως μοχλό πίεσης για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, στελέχη της ΠΑΣΚΕ πρότειναν να μην τοποθετηθούν τα συνδικάτα ειδικά για το δημοψήφισμα.
Το πιο πιθανόν είναι να εξουσιοδοτηθούν οι εκτελεστικές επιτροπές των δύο οργανώσεων για να ...
πάρουν απόφαση ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ήδη συνέχιση των κινητοποιήσεων στο Δημόσιο, αλλά πιο ήπιας μορφής, μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αντί δηλαδή των καταλήψεων, αποφασίσθηκε να υπάρξουν στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, που συνεδρίασαν σήμερα για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και αποφάσισαν να περιμένουν τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο.

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος


Συλλαλητήριο στις 18:00 σήμερα το απόγευμα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, «προκειμένου να στείλει νέο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην ελληνική Βουλή ότι η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης».

Η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο «να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία συνταξιούχους, ανέργους και νέους, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο αυριανό Συλλαλητήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου