Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7-11-2011 στην Ιτέα, μετά από πρόσκληση της δημοτικής κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» η συγκέντρωση κατοίκων με θέμα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ομόθυμη και αποφασιστική ήταν η στάση των παρευρισκομένων:
να αντισταθούμε στο αυθαίρετο και εκβιαστικό αυτό μέτρο της κυβέρνησης και της τρόϊκα.
Μετά από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις που έγιναν αποφασίσαμε να ...
ακολουθήσουμε τον τρόπο αντίδρασης που αρκετοί δήμοι και άλλοι φορείς πανελλαδικά ακολουθούν και συγκεκριμένα:
Πληρώνουμε μόνο την κατανάλωση ρεύματος, ΕΡΤ και δημοτικά τέλη όπως υποχρεούμαστε από τη σύμβαση που υπογράψαμε όλοι μας με τη ΔΕΗ μέσα από τα τραπεζικά ΑΤΜ (ο τρόπος αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω).
Καταθέτουμε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ απαιτώντας να θεωρηθεί εξοφλημένος ο λογαριασμός μιας και έχουμε τηρήσει την υπογραφείσα σύμβαση.
Θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα σε όποιον αρνείται να πληρώσει την εισφορά και θα στηρίξουμε ενεργά ο ένας τον άλλο, αν η ΔΕΗ αποπειραθεί να κόψει παράνομα το ρεύμα.
Απαιτούμε από το Δήμο να αναλάβει τη συγκεκριμένη νομική στήριξη των πολιτών και να συμπορευτεί στη πράξη με τους δημότες του όπως κάνουν όλο και περισσότεροι δήμοι.
Τέλος ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι αυτό το λόγο υπογράφουμε το ψήφισμα που επισυνάπτεται.

Τη Δευτέρα 14-11-2011 στις 8μμ θα γίνει νέα συνέλευση στον ίδιο χώρο (Δημαρχείο Ιτέας).
Απορίες και ερωτήσεις που θα υπάρξουν θα απαντηθούν ή μέσω email ή στην συγκέντρωση της Δευτέρας.
Διαδικασία πληρωμής μέσω ΑΤΜ τράπεζας
Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. 2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό “ηλεκτρονικής συναλλαγής” και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας προβαίνουμε σε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Εμείς, οι πολίτες, οι οποίοι συγκεντρωθήκαμε το βράδυ της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στην Ιτέα, για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ενάντια στα χαράτσια και ειδικά στην τελευταία αντισυνταγματική εισφορά που ζητάει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δηλώνουμε
1. Με τις συμβάσεις που όλοι μας υπογράψαμε με την ΔΕΗ, όπως και στα έντυπα πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ αναφέρεται, αναλάβαμε την ρητή υποχρέωση να πληρώνουμε το κόστος του ρεύματος που καταναλώνουμε και τα υπέρ τρίτων (Δήμου και ΕΡΤ). Με τον νέο νόμο όμως παράνομα και αντισυνταγματικά, επιτασσόμαστε να πληρώσουμε ως καταναλωτές φόρο σε τρίτο φορέα, κατά παράβαση των όρων της μεταξύ μας σύμβασης. Αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε το νέο χαράτσι της ΔΕΗ και θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα σε όποιον αδυνατεί ή αρνείται να πληρώσει αυτή την εισφορά.
2. Ζητάμε να αναλάβει ο Δήμος την συγκεκριμένη νομική στήριξη των πολιτών οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι αλλά εξοφλούν μέσω ΑΤΜ τα ποσά που αφορούν τα υπόλοιπα μέρη του λογαριασμού της ΔΕΗ (ηλ.ρεύμα, Δήμο, ΕΡΤ), καθώς και την ενεργή στήριξη των πολιτών αν η ΔΕΗ αποπειραθεί να κόψει παράνομα το ρεύμα.
3. Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών αφού συζητηθεί το παραπάνω θέμα στην πρώτη μετά την σημερινή ημερομηνία συνεδρίαση του, να συμπορευτεί με τους δημότες του, όπως γίνεται και σε άλλους δήμους.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου