Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Δεν θέλουμε την έκτη δόση σας. Κρατείστε την για τον εαυτό σας». «Δεν είμαστε πρεζόνι των χρηματαγορών»

Δελτίο Τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Από τη σημερινή ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω:

 «Αυτές τις ώρες παρακολουθούμε με πικρία το αξιολύπητο πολιτικό σύστημα της χώρας να χορεύει στη μουσική από το γερμανικό ακορντεόν της Μέρκελ: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κόμματα της Βουλής, τηλεπαρουσιαστές. Να κάνουμε στα γρήγορα κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης , ώστε έτσι να πάρουμε τη «δόση» μας, δόση ...
πραγματικής εξάρτησης.

 Πάντα ο πιστωτής αποφεύγει με κάθε τρόπο να παραχωρήσει νέο δάνειο στον αναξιόχρεο οφειλέτη. Αυτή τη φορά με πρωτοφανή παραλογισμό ο δανειστής πιέζει ασφυκτικά τον χρεώστη, η Ευρωζώνη την Ελλάδα, να πάρει νέο δάνειο

 – αυτό που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο από τη Σύνοδο Κορυφής. Αν δεν το κάνει, αν δεν θέλει να δανεισθεί κι άλλο τον απειλεί με τιμωρία, να μη του δώσει την έκτη δόση από προηγούμενο δάνειο.

 Σε όλη αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση ένας είναι ο στόχος: Να επιβληθεί ως τετελεσμένο στον ελληνικό λαό το νέο δάνειο του Οκτώβρη με τους όρους παράδοσης που το συνοδεύουν.

 Να μη τοποθετηθεί ο λαός ούτε με τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις του, που τους τρομοκράτησαν, ούτε με το δημοψήφισμα, που ακόμη τους τρομοκρατεί, ούτε με εκλογές, που θα τους τρομοκρατήσουν. Γιατί το «όχι» του ελληνικού λαού θα μεταφερθεί σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης απειλώντας την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης.

«Δεν θέλουμε την έκτη δόση σας. Κρατείστε την για τον εαυτό σας». Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στην ηγεσία της Ευρωζώνης.

 Με την άρνησή της να πάρει τη «δόση» της η Ελλάδα μπορεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Να σπάσει τον φαύλο κύκλο του ενός χρέους μετά το άλλο. Να σταματήσει να είναι πρεζόνι των χρηματαγορών. Να κάνει το μεγάλο βήμα προς την παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, που θα απαλλάξει τον προϋπολογισμό από την θανατηφόρο αιμορραγία των τοκοχρεολυσίων, θα βάλει την οικονομία πάλι σε κίνηση και θα βάλει τελεία στη σημερινή παύση πληρωμών προς τους εργαζόμενους, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την Ελευθεροτυπία».
http://tometopo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου