Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ήρθε στην Φωκίδα ο Περιφερειακός Συμπαραστάτη του πολίτη


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                           
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    

Προωθείτε και στην  Φωκίδα ο θεσμός του  «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη»

   Σύσκεψη με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία ενός καινοτόμου θεσμού, του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Οκτώβρη  στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Γιώτας Γαζή,  παρουσία του  ...
Περιφερειακού Συμπαραστάτη κου Αθανάσιου Νούσα και των Περιφερειακών Συμβούλων  Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Πανουργιά Παπαϊωάνου .
  Στο περιθώριο της σύσκεψης, αναζητήθηκαν προσφορότερα μέσα για τη διάδοση του  θεσμού και την επαρκή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ρόλο του Συμπαραστάτη.
 Ο «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» είναι ένα μονοπρόσωπο όργανο εκλεγμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που έχει ρόλο διαμεσολαβητικό μεταξύ πολιτών ή επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της αιρετής περιφερειακής διοίκησης.
  Στο όργανο αυτό πλέον θα έχουν την δυνατότητα να προσφεύγουν όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν τυχόν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
 Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης  έχει ουσιαστικά αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του Συνήγορου του Πολίτη, αφού μπορεί να δέχεται αναφορές πολιτών και επιχειρήσεων, για δυσλειτουργίες των υπηρεσιών της περιφέρειας και ταυτοχρόνως να διαμεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων  που απασχολούν τον πολίτη και την επιχείρηση.
  Το γραφείο του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της Επιχείρησης» λειτουργεί καθημερινά και βρίσκεται στην Λαμία (πλατεία Ελευθερίας 13, τ.κ. 35100, τηλέφωνα επικοινωνίας 22313 51255 και 2231351256)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου