Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις για καλλιέργεια χασισόδεντρων στη Φωκίδα


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή, ο ένας εκ των συλληφθέντων. Κατασχέθηκαν συνολικά -14- αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, -82,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα πιστόλι.
Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2011) το μεσημέρι, στο Πολύδροσο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ...
ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ ο ένας εξ αυτών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, μετέβησαν στο Πολύδροσο Φωκίδας, όπου σε περιφραγμένο οικόπεδο-κήπο ιδιοκτησίας των δύο δραστών, διαπίστωσαν την ύπαρξη γλαστρών, από τις οποίες προσφάτως είχαν αφαιρεθεί δενδρύλλια κάνναβης. Όταν ο 38χρονος προσήλθε στο σημείο, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στην συνέχεια, σε έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 37χρονου, ο οποίος απουσίαζε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δέκα τέσσερα (14) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 2,5 μέτρων
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (82,6) γραμμαρίων
ένα (1) πιστόλι ανατολικής προελεύσεως με γεμιστήρα
πέντε (5) φυσίγγια των 9 mm
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) κροτίδες.
Μετά από συνεχείς και επισταμένες αναζητήσεις των Αστυνομικών Αρχών, ο 37χρονος συνελήφθη, χθές το απόγευμα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στην περιοχή του Ζωγράφου όπου και διέμενε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου