Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα, 05/10/2011
Άρθρο 2, παρ. 1 Π.Δ. 372/92 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ημερομηνία Εκλογών- Αριθμός Εδρών- Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών- Υπόδειξη εκπροσώπων- Υποβολή Υποψηφιοτήτων.
Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φωκίδας καλεί τις Επιχειρήσεις - Μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Επιμελητηρίου και ανακοινώνει ότι : ...


1.      Οι Εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 και ώρες από 08:00’ έως 18:00’ στο κτίριο του Επιμελητηρίου Φωκίδας, Γιδογιάννου 7, Άμφισσα.

2.      Ο αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του Επιμελητηρίου Φωκίδας, έχει ως εξής:
-         Εμπορικό Τμήμα: Οκτώ (8) έδρες.
-         Τμήμα Μεταποίησης: Τρεις (3) έδρες
-         Τμήμα Υπηρεσιών: Δέκα (10) έδρες.
      Αναμένεται η τελική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού για τον αριθμό των αντιπροσώπων (εδρών) ανά Τμήμα.

3.          Δικαίωμα ψήφου στις Εκλογές έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλ. όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την  26-11-2010 και έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις (συνδρομές) μέχρι και του έτους 2010. Η προθεσμία για εξόφληση ή διακανονισμό λήγει τη Δευτέρα 17-10-2011.
       
4.      Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας), που πρέπει να υποδείξουν/ ορίσουν τους εκπροσώπους τους για να ψηφίσουν, να συμπληρώσουν το αντίστοιχο έντυπο υπόδειξης, το οποίο, αφού υπογραφεί από το νόμιμο εκπρόσωπό τους (διαχειριστή ή πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο κλπ.), μπορεί να υποβληθεί στην Εκλογική Επιτροπή από 18/10/2011   μέχρι και 18/11/2011.

5.      Επισημαίνεται ότι :
  Ø Στις Ο.Ε. &  Ε.Ε., που έχουν τρεις και άνω ομόρρυθμους εταίρους, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών μέχρι δύο ομόρρυθμοι εταίροι (Προσοχή : Δεν μπορούν να επιλεγούν ετερόρρυθμοι εταίροι).
Ø Στις Ε.Π.Ε., που έχουν τρεις και άνω εταίρους και διαχειριστές, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρεία μέχρι δύο εξ αυτών (δηλαδή, είτε δύο διαχειριστές, είτε ένας διαχειριστής και ένας εταίρος. (Προσοχή : Δεν μπορούν να υποδειχθούν δύο απλοί εταίροι).
Ø Στις Α.Ε., πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το διοικητικό συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι, που μπορεί να είναι μέλη του Δ.Σ., ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των Α.Ε.
Ø Στα Υποκαταστήματα των Ελληνικών Επιχειρήσεων πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας εκπρόσωπος, μεταξύ του διευθυντή ή του αναπληρωτή του.
Ø Στα Υποκαταστήματα των Αλλοδαπών Α.Ε. και Ε.Π.Ε. πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας εκπρόσωπος, μεταξύ του νομίμου εκπροσώπου ή πράκτορα ή αντικλήτου των (υπό τον όρο της αμοιβαιότητας), εάν αυτοί είναι περισσότεροι από ένας.
Ø Στους Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Συν ΠΕ) πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν δύο εκπρόσωποι, δηλ. ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.
 
6.      Τέλος η Εκλογική Επιτροπή καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να εκλεγούν ως αιρετά μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Φωκίδας, να υποβάλλουν μέχρι και την  27/10/2011, ημέρα Πέμπτη και μέχρι ώρα 13:00’ στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής, κτίριο Επιμελητηρίου Φωκίδας, Γιδογιάννου 7, Άμφισσα) αίτηση υποψηφιότητας, απόδειξη καταβολής 50 € στο Επιμελητήριο και υπεύθυνη δήλωση (για προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα). Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και επιπλέον είναι για τουλάχιστον τρία (3) χρόνια μέλη του Επιμελητηρίου (ατομικά ή ως μέλη εταιρειών). Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι και ανώτατα διευθυντικά στελέχη των Α.Ε.     

     Για πληροφορίες και έντυπα (υπόδειξης εκπροσώπων, υποψηφιότητας, υπεύθυνες δηλώσεις υποψηφίων, κλπ.): Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Φωκίδας:  www.epimelitiriofokidas.gr και  στο Επιμελητήριο Φωκίδας (τηλ.: 22650-28697, 22650-23651, Fax: 22650-22185).


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γ.ΣΕΡΕΤΙΔΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου