Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στην απόλυση - εφεδρεία όλοι οι «33άρηδες»


Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα βρεθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΟΤΑ και υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα συμπληρώνουν στα 55* χρόνια τους 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας (δηλαδή όσοι έχουν σήμερα 33 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας), «εφόσον η συμπλήρωση της ως άνω υπηρεσίας και του ως άνω ορίου ηλικίας χωρήσουν μέχρι την 31.12.2013 και δικαιούνται σύνταξη»

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία που ...
κατέθηκε στη Βουλή, μαζί με αυτο για το νέο μισθολόγιο/βαθμολόγιο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι οργανικές θέσεις των παραπάνω υπαλλήλων καταργούνται αυτοδικαίως ένα μήνα έπειτα από την έκδοση του νέου νόμου, με αποτέλεσμα να μπουν άμεσα στο νέο καθεστώς.
Επίσης, Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα βρεθούν και όλοι οι υπάλληλοι των Οργανισμών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Η ένταξή τους στους Πίνακες Κατάταξης Εφεδρείας θα γίνει από το ΑΣΕΠ, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα τυπικά προσόντα, η εμπειρία, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, η προϋπηρεσία, οι ειδικές γνώσεις κ.λπ., και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2012.
Εκπαιδευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό, κληρικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι, φύλακες φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι που ο ένας σύζυγος θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία, υπάλληλοι που τους βαρύνουν φορολογικά η σύζυγος ή ένα παιδί και ανάπηροι μέχρι 67% εξαιρούνται από τον παρόντα νόμο.
Σύμφωνα, πάντα, με το νομοσχέδιο, όσοι ενταχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα παίρνουν για ένα-δύο χρόνια το 60% του μισθού που είχαν το χρόνο ένταξής τους, χωρίς οποιοδήποτε επίδομα. Ο δε χρόνος εφεδρείας θα μετρήσει κανονικά στα συντάξιμα χρόνια, ενώ δε θα επηρεαστεί το εφάπαξ εκείνων των υπαλλήλων που το δικαιούνται η ένταξη στο νέο καθεστώς.
Για τους υπαλλήλους που ενταχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και έχουν πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα μπορεί να γίνει αναχρηματοδότηση του δανείου ή μπορεί να γίνουν προγράμματα από το ίδιο το ΤΠκΔ για την αναχρηματοδότηση δανείων από άλλα πιστωτικά ιδρύματα.
Επίσης, ιδρύεται Επιτροπή Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο, η οποία και θα καταγράψει την υφιστάμενη οργανωτική δομή σε κάθε υπουργείο και στους φορείς που εποπτεύει, καθώς επίσης και το πλεονάζον προσωπικό.
  ergasiaki_efedreia_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου